Cum se face pizza de casa

14:23:00 5 Comments A+ a-


Cum se face pizza de casa? Pai simplu, foarte simplu. Totul incepe de la ceva pofta si apoi "mama, faci pizza?", iar eu incep sa fac deja lista in cap cu ce am nevoie. Faina am, drojdie nu aveam si cumpar, mai iau niste ciuperci, baietii se duc sa isi ia sunca si salam, eu dibuiesc printre legume si un dovlecel. Gasesc o bucata de mozarella tip cascaval prin frigider, oricum mai am de backup niste cascaval clasic si incepe distractia.

Am cernut faina. Ideal e sa aveti un bol mare, chiar daca puneti doar vreo 300 de grame de faina, dar sa fie loc, sa nu dati pe langa. Oricum goliti masa pe langa zona de lucru, ca sigur veti da faina peste tot.
Sa nu uit, niste ulei de masline bun de tot va trebuie, ceva suc de rosii tot bun, Mutti ar fi ideal si... voie buna.

Dupa ce am cernut faina, am sfaramat niste drojdie in apa calduta cu putin zahar, cam o nuca mica de drojdie. Chestia asta am turnat-o in faina si apoi am luat la amestecat-framantat cu mana, mai adaugam apa calduta. Pe final am adaugat niste ulei de masline, cam o lingura-doua. Aluatul sa fie molicel elastic, am acoperit castronul cu un prosop de panza curat si l-am lasat o ora.

Peste o ora era pufoasa problema. Am impartit bila aia pufoasa de aluat in trei. Fiecare biluta separat am intins-o cu sucitorul in diverse forme, in functie de tavi. In fiecare tava am pus hartie de copt, pentru ca am o lehamite maxima sa spal tavile dupa, plus ca scot pizza mult mai usor, doar apuc de capetele hartiei.

Peste aluat am mai picurat un pic de ulei de masline, sunt misto sticlele de ulei Monini din plastic pe care poti apasa sa iasa uleiul asa in jet. Am intins ulei de masline pe suprafata fiecarei bucati de blat de pizza si apoi a urmat distractia: mozzarella rasa, sunca taiata, ciuperci taiate, salam, de toate! 
Pasta de rosii Mutti am amestecat-o din ochi cu apa, ulei de masline si ceva vegeta si am turnat peste comedie, am mai macinat direct niste piper peste si.... asta a fost.
La cuptor am dat fiecare tava pe rand, prima a stat vreo 20 de minute chinuite de vesnicele intrebari: "cand e gata???". Urmatoarele doua au mers repede, oricum nu mai ne era asa pofta ca deja mancam din prima.
Pe prima pizza am facut-o 3/4 carnivora si 1/4 vegetariana pentru bucatar, ca na, sa mananc si eu. Am mai avut niste rosii mai trecute prin casa, le-am dat coaja/pielea jos si am taiat pulpa cubulete peste zona vegetariana ca sa fie mai savuroasa.

Se taie patrate, triunghiuri, cum vreti, se mananca prin toata casa, normal.



Pofta buna!

ps- nu am mai multe poze ca s-a evaporat. Nu am poze din timpul procesului, pentru ca nu a avut nimeni chef sa ma pozeze si eu eram cu mainile ba pline de aluat, ba de altele. Dar nu e nimic special, fiecare face cum crede, tot buna e.

5 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
3 iunie 2017 la 16:08 delete

Super relatare ai un talent grozav la povestit plus ca ne faci pofta maxim !

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
3 iunie 2017 la 16:08 delete

Super relatare ai un talent grozav la povestit plus ca ne faci pofta maxim !

Reply
avatar
3 iunie 2017 la 16:15 delete

Pai la o pizza de casa nu prea ai ce sa zici mare reteta, stii si tu, pofta te duce spre final :)

Reply
avatar
3 iunie 2017 la 21:35 delete

Multumesc pentru idee, cred urmeaza si la mine.

Reply
avatar
Lucica Lazar
AUTHOR
4 iunie 2017 la 23:08 delete

Multumim pentru reteta!
Sigura au fost fff.bune ... hmm

Reply
avatar