Cursa de alergare Sun Challenge

13:53:00 0 Comments A+ a-

 


Vino să alergi pe 2 octombrie la Sun Challenge, competiția organizată de Sun Plaza în Parcul Văcărești, în parteneriat cu Administrația Parcul Natural Văcărești și Sectorul 4 al Municipiului București. Alege una dintre cele trei distanțe: 5, 10 sau 20 de km și înscrie-te la cursă de pe cel mai natural traseu din București!

Pentru ce cauză alergi

Sun Plaza găzduieÈ™te în această toamnă cea de-a patra ediÈ›ie Sun Challenge, singura competiÈ›ie de alergare din Parcul Natural VăcăreÈ™ti, arie protejată È™i unică în peisajul unei metropole, aflată în administrarea Primăriei Generale a Municipiului BucureÈ™ti. Sun Challenge este un eveniment de CSR pe care Sun Plaza îl organizează din 2018, cu scopul de a promova sportul în aer liber, grija pentru sănătate, dar È™i pentru a atrage atenÈ›ia asupra necesitaÈ›ii protejării unui spatiu cu adevărat special. Parcul Natural VăcăreÈ™ti este un ecosistem în care numeroase specii de insecte, pasări È™i mamifere își au casa, un adevărat „plămân” al oraÈ™ului, filtru gigantic pentru atmosfera încărcată a oraÈ™ului. 

După ce în 2019 am făcut o maternitate pentru țestoasele din parc, în 2021 am creat programe de conservare a vidrelor, anul acesta, contribuțiile tuturor alergătorilor vor ajuta la realizarea unui traseu de alergare permanent de 10 km în Parcul Natural Văcărești.

„Ne dorim ca acest traseu să devină foarte cunoscut È™i frecventat de toÈ›i alergătorii, astfel încât să revină în Parcul Natural VăcăreÈ™ti nu doar atunci când sunt curse de alergare, ci oricând vor să facă sport È™i să se bucure de natură È™i de liniÈ™tea din parc. Va fi un traseu offroad, cu marcaje pentru numărul de kilometri È™i direcÈ›iile de alergare, unde alergătorii se vor putea bucura È™i de un punct de observare îndeaproape a ecosistemului parcului. ÃŽl vom face cu materiale sustenabile, care nu dăunează mediului È™i prietenoase cu animalele care trăiesc în parc: vidre, È›estoase de apă È™i aproximativ 170 de specii de păsări.” spune Irina Studineanu, reprezentant Sun Plaza.

Contribuțiile de participare sunt diferite în funcție de perioada în care se realizează înscrierea. Până pe 16 septembrie este perioada Early Bird: 80 de lei pentru proba de 5 km sau 10 km și 90 de lei pentru proba de 20 km. În perioada 17 septembrie - 27 septembrie, participanții plătesc 100 de lei pentru proba de 5 km sau 10 km și 120 de lei pentru proba de 20 km.

Pentru înscrieri și mai multe detalii la zi, intră pe site-ul competiției https://www.sun-plaza.ro/sun-challenge-2022/.

Ambasadorii evenimentului de anul acesta sunt: Lucian Mîndruță și Constantin Popovici.

Parteneri: Administrația Parcul Natural Văcărești împreună cu Sectorul 4 al Municipiului București, Asociația Parcul Natural Văcărești, Bebe Tei, CBRE, Cora, Cupio, Decimas, Gold Nutrition, Leroy Merlin, OptiBlu, Numis Med, Worldclass, Centrul medical Superfit, Asociația Alergăm de plăcere, Asociația de Podiatrie.

Parteneri media: Digi FM, 321sport, pressone.ro, alerg.ro.



***

Despre Sun Plaza

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a BucureÈ™tiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spaÈ›iu de relaxare È™i o parcare subterană cu 2.000 de locuri. ÃŽn anul 2018, Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare È™i extindere din piaÈ›a de retail din România, fiind adăugată o aripă nouă, dar È™i multe modificări la nivel de design. ÃŽn 2019 a fost modernizat food court-ul È™i reamenajată o parte din terasa exterioară. Centrul  comercial este deÈ›inut de către S IMMO AG È™i administrat de către CBRE România.

Despre Parcul Natural VăcăreÈ™ti 

Este prima arie protejată urbană a țării, cel mai mare spațiu verde al capitalei, situat la doar 5 km de centru. Aici au fost identificate aproximativ 170 de specii de păsări, o parte dintre ele fiind specii protejate.

În ultimii 25 ani, aici s-a format un ecosistem umed cu întinderi de mlaștini, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii, cuiburi de plopi, perdelele de trestie și stuf. Acestea constituie habitatul numeroaselor specii de păsări de apă, dar și a multor specii de insecte, reptile, amfibieni și mamifere.

Parcul Natural Văcărești este o poveste de succes a naturii care și-a recâștigat drepturile, chiar în mijlocul celei mai mari aglomerări urbane din țară. Ecosistemul Văcărești este unul viabil, prezentând toate elementele lanțului trofic.