Epuizata de teme

10:36:00 1 Comments A+ a-


 

Am scris bine epuizata pentru ca despre mine este vorba, mama juniorului, nu musai despre el. Desi mai da si el semne de oboseala, insa eu am ajuns un pic la limita.

Imi aduc aminte de perioada cand eu eram eleva, in 98% din cazuri imi faceam temele singura. Iar din clasa a 5-a sau a 6-a, ai mei habar nu aveau ce treaba am eu la scoala. Mai aveam cate o chestie de lucru manual unde o mai rugam pe mama sa imi mai taie o bucata de etamina sau o mai rugam sa imi copieze comentarii din carti imprumutate sau probleme din culegeri la fel imprumutate. Pentru ca pe vremea mea, erau doua culegeri mari si late care circulau printre copii, fiecare isi copia probleme de acolo sa fie.

Acum sunt epuizata odata de multitudinea de materiale. Suntem in clasa a 3-a abia si la fiecare materie avem asa: manual manual, adica ala de baza, caiet de lucru sau culegere. Doar la desen, muzica si sport nu avem. Inca. Inclusiv la AVAP, adica desen, sunt lucruri de facut acasa.

Sunt o fosta tocilara. Eu abia asteptam sa imi fac temele. Pe cele grele le faceam mereu primele si ma strofocam sa iasa. Aveam mult timp de citit. Mi-au placut temele si imi plac si acum. Pana la un punct. Cand devin atat de multe si atat de imposibil de rezolvat individual de catre junior. Stau uneori si ma intreb ce fac copiii ai caror parinti nu au capacitatea sa ii ajute la teme. Sau ce o sa fac eu probabil din clasa a 6-a sau a 7-a cand matematica ma va depasi.

Ce e stupid in ecuatia asta este sistemul. nu musai profesorul. Profesorul nu are de ales, are o programa de urmat si aia e.

Raman cu o intrebare deschisa: exista vreun copil de ciclu primar ce isi face temele 100% singur?

1 comments:

Write comments
14 martie 2022 la 21:14 delete

Da, aceeasi problema o am si eu, fiul meu este in clasa a III-a si sunt ametita de atatea manuale, auxiliare si caiete de lucru , nici nu poti ridica ghiozdanul de jos , iti rupe mana . Mai nou primeste teme la matematica jumai din Gazeta matematica si nu sunt chiar usurele prob.de acolo.Noi colac peste pupaza ne-am pricopsit si cu un invatator incompetent care nu vrea sa-si dea deloc interesul, vorbeste la telefon in timpul orelor despre afacerile lui la after school( are un after school privat unde se duc si copii din clasa).Ce am mai remarcat este ca multe din aceste caiete de lucru si auxiliare au diverse greseli prin ele. De exemplu trebuiau sa explice ce inseamna,, a pune deoparte" si era scris de-o parte cu liniuta...mda .Probabil as scrie pana maine despre toate problemele din sistem , dar nu prea se gasesc solutii adevarate...

Reply
avatar