Îngrijire botanică din plante din Transilvania | 100% naturală | manufacturată în România

10:42:00 0 Comments A+ a-

 


Atelier Irina Neacșu lansează o nouă colecție de produse skincare, dedicată segmentului Home Spa, realizate în contextul unui atelier de artă botanică, dedicat studiului subiectelor vegetale pentru elaborarea de ilustrație botanică. Astfel, aceste produse nu sunt cosmetice per se, ci produse de îngrijire care fac apel la rețete tradiționale, și readuc în lumină utilizarea florei spontane pentru o stare de bine generală.


Toate plantele sunt culese în zone nepoluate din Transilvania, uscate și procesate în atelierul din Brașov. 


Primele produse vor fi disponibile începând cu luna martie 2021, urmând ca pe parcursul lunilor viitoare, colecția să se îmbogățească cu noi produse, în ton cu sezonul.


Cele două game sunt „Wild flowers” – cu flori sălbatice și „Forest blossoms” – cu plante de pădure. 


Fiecare gama contine cate 3 produse:

Ulei de corp

Lotiune pentru clatirea parului

Sare de baie


Ulei de corp - 100g, pret 60 lei

Dedicat hidratării pielii, iar amestecul de ulei de migdale infuzat cu plante și uleiuri esențiale vine în ajutorul pielii uscate după sezonul rece. Infuzia (macerarea) se face în mod tradițional, la rece, timp de 2-4 săptămâni, pentru a extrage toate proprietățile benefice pe care le poartă plantele. Acest produs este potrivit tuturor tipurilor de piele.


Loțiune pentru clătirea părului - 100g, pret 40 lei

Bazata pe rețete vechi de îngrijire naturală, și readuce în uz oțetul, în varianta cea mai benefică pielii și părului – oțetul de cidru de mere. Infuzia (macerarea) se face în mod tradițional, la rece, timp de 2-4 săptămâni, pentru a extrage toate proprietățile benefice pe care le poartă plantele.


„Hair rinse” vine în două variante
pentru păr deschis la culoare, căruia îi accentuează șuvițele blonde prin infuzia de mușețel, gălbenele și coada șoricelului, 
pentru păr închis la culoare, căruia îi accentuează luciul natural prin infuzia de salvie, urzică și rozmarin.

Sare de baie - 400g, pret 100 lei
Amestecurile celor două game conțin plante și uleiuri esențiale care favorizează relaxarea. Ambalajul va fi livrat împreună cu trei săculeți din organza, care pot susține sarea și plantele în timpul băii fără a altera limpezimea apei. 

Irina Neacsu este designer și artist botanic, membru al American Society of Botanical Artists. Lucrările sale includ proiecte multiple, de la pictură și grafică, la predarea de artă, artă aplicată și design interior. 
Cunoscuta deja in sectorul home & deco, ea a devenit un brand internațional care expune în diferite târguri și evenimente de design din Europa, principalele sale colecții concentrandu-se pe  artă botanică și imprimerie pe suport textil si hartie.

În pictură și grafică, fascinația Irinei pentru subiectele botanice devine tema principală, dezvoltata de la clasic la abstract prin diverse tehnici, iar lucrarile sale se concentrează atât pe portretizarea frumuseții florilor, cât și a farmecului și mortalității efemere. 

Pictura naturalistă și observarea intensa a lumii plantelor conduc opera Irinei prin diferite expresii, care, asociate cu ilustrația botanică clasică, au dus la crearea gamelor de Herbal Wellness si Skincare.

Realizarea produselor de skincare din plante a venit firesc, ca urmare a studiului acestor plante pentru zona de arta botanica. Toate produsele se bazeaza pe plante salbatice si de cultura din Transilvania, unde de-altfel este si atelierul din Brasov. Convingerea puternica a Irinei este ca ADN-ul uman se dezvolta in stransa legatura cu locul din care acesta provine, cu hrana locala, de aceea leacurile provenite din pamantul, apa si aerul lui, sunt cele mai benefice. 

Produsele Irina Neacsu nu emit o falsa pretentie de produs cosmetic, ci mai degraba de wellness si skincare, doua cuvinte care vorbesc despre grija si stare de bine. 
Irina Neacsu: 
“Tocmai aceasta linie, intre leac si produs cosmetic, este cea care ma fascineaza, si imi incurajeaza cautarea de solutii wellness pure, naturale, si simple.”



Produsele Herbal Wellness Irina Neacsu se gasesc prin online shop 
irinaneacsu.com si miobio.ro

Sursa: comunicat de presa