Cu masca la scoala

12:23:00 0 Comments A+ a-


 

Noi am inceput scoala cu masca. Avem masca cand plecam de acasa, apoi in ghiozdan cam 3 masti de schimb. Are la el in ghiozdan dezinfectant de maini de la Fares, ca acela n ne place cel mai mult, e cu uleiuri esentiale si ceva mai soft decat dezinfectantele clasice. Are si servetele umede dezinfectante cum a avut dintotdeauna. Adica copilul meu are mereu in ghiozdanul de scoala sau de plimbat prin parc vesnica sticluta cu gel dezinfectant si vesnicul pachet de servetele umede igienizante. Indiferent ca a fost covid sau nu. e o chestie elementara de ani si ani.

Bun, anul acesta avem masca. Avem niste reguli de la scoala sa intram in scoala numai in intervalul specificat clasei lui si atat. In banca sta la distanta mai mare fata de ceilalti colegi. E ceva mai multa disciplina.

Pentru ca am vazut atatea miscari aberante legate de masti si de chinul copiilor la scoala vreau sa va spun ca exista reglementari Noua scoala ne-a dat o hartie oficiala pe email unde avem toate regulile si unde se scrie clar ca nici un copil nu va fi dus la Salvare indiferent de temperatura si manifestari. Exista in scoala organizata o clasa goala numita camera de izolare unde se duc copiii ce au temperatura sau alte forme de manifestare posibile de boala. Nu doar de covid. Si prima persoana apelata dupa constatare si izolare este parintele sau tutorele. 

In mod evident chemi salvarea doar la o chestie super grava unde este nevoie de resuscitare, dar nu se duce nici un copil nicaieri pana cand parintele nu este sunat si chemat. Spun asta pentru ca am auzit mesaje aberante ca parintilor le este teama ca elevii vor fi rapiti cu salvarea si dusi la spital.

Mastile pot fi adaptate. Daca nu vrei musai o masca standard, poti face tu una din panza, mai subtire, poti comanda, sunt zeci si zeci de variante, se pot personaliza. Am auzit de varianta ,,nu am bani de masti zi de zi". Bun, cumperi din material textil si le speli in fiecare zi.

Pustiul nostru schimba cam 3 masti in decurs de nici 4 ore cat e programul la ciclul primar si momentan mi-a zis ca nu il deranjeaza atat de tare. Il deranjeaza mai mult ca exista copii care isi mai scot masca ca sa urle mai tare.

Au fost si situatii cu copiii pe care i-a apucat mancarimea pe nas sau pur si simplu au ridicat mana si au zis ca nu mai suporta masca, iar doamna invatatoare i-a lasat putin sa iasa langa usa clasei sa se aeriseasca.

Invatatoarea noastra i-a scos aproape zilnic afara de cand a inceput scoala, asa ca nu am vazut nici un impediment in a se relaxa. Afara au stat fara masca daca stateau sa se joace individual cu scris cu creta pe trotuar sau alte jocuri, cum e si normal, insa cand s-au adunat mai in grup, purtau masca.


Tot ce e diferit este ca poarta masca si in ore stau mai la distanta, in rest.... nimic schimbat. Pe undeva pustiul meu a zis ca e ceva mai bine, unii copii se pare ca au inteles un pic mai bine treaba cu disciplina si cu igiena. Asteptam acum sa inteleaga si toti parintii la fel de bine.

Oameni buni, e doar o masca, nimeni nu se va sufoca de la ea. In plus, in regulamentula actual scrie clar ca pentru copiii cu probleme cronice gen astm sau alte probleme, se sta acasa si se face scoala online.

Nu ai nici un motiv sa refuzi masca pentru copil. Nu il protejeaza doar de covid, culmea, ci si de diverse alte maladii ce se propaga in randul copiilor.