Vindem likes, subscribers, trafic, ce vreti

13:22:00 3 Comments A+ a-


Cam anul trecut, pe vremea aceasta, cand oricum traficul incepe sa scada ca na, de la caldura, lene si concedii lumea nu mai sta pe net, primesc eu prima oferta de cumparat likeuri, fani, abonati, tot ce mi-as putea dori. Am zis ca e ceva mail spam ca sa isi faca useri, eu stiu ce, i-am dat delete doar dupa ce am citit primele cuvinte. Mai trece o luna si primesc iar. Iar apoi tot la 2 luni primesc fie pe mail, fie pe Instagram diverse mesaje incurajatoare sa cumpar niste trafic la kil, niste abonati, una alta.


La ceva vreme, am mai vorbit cu oameni de pe zona asta de digital, social media, programatori, si cam toata lumea mi-a zis mai in gluma, mai in serios ca "se poarta", ca inclusiv la "casele mari", acolo unde vedem mii si zeci de mii de fani, cam asa s-a facut treaba. Ca pana la urma nici Facebook ads, Sponsored post sau Google Ads nu pot face ce fac niste agentii de astea de carton unde se creeaza mii si mii de useri care iti aduc acest trafic artificial.

Concluzia mea: nu mai credeti toate cifrele pe care le vedeti, cel putin nu reflecta realitate. Problema este ca vrem sa fie multi, sa avem multi fani, multi cititori, dar nu gandim logic ca la ce ne va folosi?? Adica sa avem mii si zeci de mii de fani falsi, fara reactii, fara emotii, fara nimic...... ce sa facem cu ei? Imi aduc aminte de vremea cand s-a lansat Pro TV si apoi cum se spunea "pro....da'multi", parafrazand treaba cu cei multi si prosti. Nu stiu de ce tinem sa avem hoarde intregi de fani cand am comunica mult mai misto si eficient cu putini si buni.

3 comments

Write comments
Bianca
AUTHOR
21 iunie 2017 la 20:52 delete

Salut Ana, sunt de acord cu tot ce spui. Eu pe zona de beauty vad pagini cu 100k likes peste noapte si zero engagement la postari...trist, dar adevarat. Si ce am constatat - pe FB ads, postare sponsorizata (atat la mine cat si la concurenta) - cel putin 50% sunt conturi fake gen - maria maria, diana diana - lucrator la mine acasa, scoala vietii, etc....

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
6 iulie 2017 la 08:31 delete

Contul meu de fb NU e fals, am ca nume raluca raluca pt ca țin enorm la intimitatea mea, poza nu am ca nu țin sa mă vadă tot mapamondul, setarea de vizibilitate a postarilor o am doar pt prieteni. De ce? Pai unii nu ne recunoaștem On exhibiționismul feisbucist, nu vrem ca necunoscuții sa se uite la noi, la ce spunem și facem, la copiii noștri etc. De ce i-as arata unui strain ce fac si cum gandesc, unde stau și ce-mi place? Pentruone sunt chestii integral personale.
Și da, mai dau și câte un Like la postari și pagini, sponzorizate au ba. Mulți, f mulți oameni gândesc exact ca mine, nu avem conturi fake doar pt ca nu ne expunem 25 de ore pe zi.

Reply
avatar
6 iulie 2017 la 10:21 delete

Buna, este foarte ok sa ai un profil de Facebook foarte securizat si limitat. Profilul personal si eu il am cu multe setari de securitate si nici nu prea postez pe el. Eu vorbesc de paginile de Facebook care sunt publice, de vedete, bloggeri, care au dintr-odata mii si mii de fani si nu inteleg de unde. Plus ca exista agentii si diversi care vand trafic, fani, etc si apoi aceste pagini isi lauda meritele de a fi strans super comunitati... care de fapt nu sunt reflectate de realitate. Deci nu ma refer deloc la profile personale, acolo chiar recomand sa fii atent cine are acces, sa fii mai rezervata in a posta.

Reply
avatar