Vindem likes, subscribers, trafic, ce vreti

13:22:00 1 Comments A+ a-


Cam anul trecut, pe vremea aceasta, cand oricum traficul incepe sa scada ca na, de la caldura, lene si concedii lumea nu mai sta pe net, primesc eu prima oferta de cumparat likeuri, fani, abonati, tot ce mi-as putea dori. Am zis ca e ceva mail spam ca sa isi faca useri, eu stiu ce, i-am dat delete doar dupa ce am citit primele cuvinte. Mai trece o luna si primesc iar. Iar apoi tot la 2 luni primesc fie pe mail, fie pe Instagram diverse mesaje incurajatoare sa cumpar niste trafic la kil, niste abonati, una alta.


La ceva vreme, am mai vorbit cu oameni de pe zona asta de digital, social media, programatori, si cam toata lumea mi-a zis mai in gluma, mai in serios ca "se poarta", ca inclusiv la "casele mari", acolo unde vedem mii si zeci de mii de fani, cam asa s-a facut treaba. Ca pana la urma nici Facebook ads, Sponsored post sau Google Ads nu pot face ce fac niste agentii de astea de carton unde se creeaza mii si mii de useri care iti aduc acest trafic artificial.

Concluzia mea: nu mai credeti toate cifrele pe care le vedeti, cel putin nu reflecta realitate. Problema este ca vrem sa fie multi, sa avem multi fani, multi cititori, dar nu gandim logic ca la ce ne va folosi?? Adica sa avem mii si zeci de mii de fani falsi, fara reactii, fara emotii, fara nimic...... ce sa facem cu ei? Imi aduc aminte de vremea cand s-a lansat Pro TV si apoi cum se spunea "pro....da'multi", parafrazand treaba cu cei multi si prosti. Nu stiu de ce tinem sa avem hoarde intregi de fani cand am comunica mult mai misto si eficient cu putini si buni.

1 comentarii:

Write comentarii
Bianca
AUTHOR
21 iunie 2017, 20:52 delete

Salut Ana, sunt de acord cu tot ce spui. Eu pe zona de beauty vad pagini cu 100k likes peste noapte si zero engagement la postari...trist, dar adevarat. Si ce am constatat - pe FB ads, postare sponsorizata (atat la mine cat si la concurenta) - cel putin 50% sunt conturi fake gen - maria maria, diana diana - lucrator la mine acasa, scoala vietii, etc....

Reply
avatar