Temele de vacanta

12:06:00 1 Comments A+ a-


Temele de vacanta sunt tot ce am urat mai mult in scoala. Cand se anunta vacanta, ma si bucuram, dar ma si gandeam cate caiete am de umplut, ce culegere de mate va fi chinul meu zilnic. Lecturile imi placeau, oricum asta era hobby-ul meu si forma mea de ma izola de probleme din jur, dar matematica si alte materii stupide la care aveam teme de vacanta ma terminau.


Am stat acum si am reluat cu memoria adultului ce teme imi amintesc acum si ce simt ca mi-a folosit cu adevarat.

Temele la matematica nu mi-au folosit la nimic. Lucram mecanic uneori, problemele pe care nu stiam sa le rezolv, pana la urma le faceam cu ajutor si tot nu intelegeam. Nici in ziua de azi, anumiti algoritmi nu imi sunt simpatici.

Temele la romana, in special cele la gramatica, ma plictiseau, pentru ca oricum stiam regulile pe de rost si aveam senzatia ca toc iarba la caini.

Alte teme nu retin.

Lucruri care nu au fost teme de vacanta, dar mi-au fost de mare ajutor in viata:
-am invatat sa fac de mancare, cu mama, cu bunica mea, sa fac diferenta intre supa si bors. Si astazi imi sunt de folos.
-am invatat sa crosetez
- am invatat sa am grija de un bebelus mai mic, de mare folos mi-a fost si cand am devenit mama
- am mosit pisici, uite asa am fost pregatita sa o mosesc pe Minnie cand a fatat
- am urcat pe munte pe trasee si am invatat diverse chestii ale celor care merg pe munte, cum e bine sa iti imparti bagajele, cum sa mananci, cum sa bei apa cand ai mult de urcat.

Cam asta fac si eu cu cel mic in vacante, multe activitati practice, lectii momentan nu facem ca suntem mici, dar nici nu am de gand sa ii stric vacantele cu ele.

Voi cum faceti cu temele de vacanta?

1 comments:

Write comments
Unknown
AUTHOR
15 mai 2017 la 16:59 delete

Noi nu le facem :) De citit, citeste ce si cand ii place. Matematica invatam privind muntii, marea, sau orice altceva. Fizica o invatam experimentand: cantam in pahare sau pe baloane umflate, facem baloane de sapun, ne uitam la o gaza care aluneca pe luciul unui lac si ne intrebam ce e tensiunea superficiala si la ce foloseste, punem limbile pe baterii si ne minunam de gustul usor acrisor si intepator al energiei. Si tot asa invatam si anatomie, fiziologie si histologie... Apoi ne tinem in brate, radem, cantam, gatim (acesta este un motiv sa invatam putina chimie si putina fizica)... si traim frumos. Ceea ce va uram si voua!:)

Reply
avatar