Femeia la 40 de ani

12:26:00 1 Comments A+ a-


Peste cateva zile voi intra si eu la categoria doamnelor de 40 de ani. Am citit si eu acele articole despre cat de puternica si minunata este femeia la 40 de ani, cat de matura, de implinita, cat de hotarata si mai ales de cat de pregatita este sa se bucure de minunatia celor 40 de ani. Cu un pic de amuzament, am trecut peste tot felul de idei emise din toate lecturile acestea si realizez ca la 40 de ani esti doar asa cum esti tu.


La 40 de ani nu devii automat mai puternica decat ai fost, nici mai interesanta si nici mai hotarata, depinde de tine cum esti, de cum te maturizezi, sunt atat de multe variabile si tu le mixezi. La 27, la 34, la 42, 64 sau 80 faci ceea ce iti doresti, ce vrei si mai ales ce simti ca poti face.  Iar viata este o chestie liniara formata din multi "astazi", din multe particule de prezent, pe acelea trebuie sa le traiesti, nu anticipand ce vor ceilalti sau incadrandu-te in standarde.  E drept insa ca am si eu zile cand zic "da-mi, Doamne, corpul de la 20 de ani si mintea de astazi", iar asta imi demonstreaza ca nu tanjesc complet dupa varsta aceea de 20 de ani. Cel mai mult mi-as dori rezistenta fizica de pe acele vremuri, gen condus 300 de kilometri dupa care sa pot sa si muncesc alte multe ore, iar seara sa pot sa ma distrez pana spre dimineata. Cred ca fizicul si capacitatea fizica da uneori niste conditionari neplacute. Batranetea vine si isi face treaba, nu sta sa se certe cu tine, asa ca sa nu ne certam cu ea si sa o primim doar cu intelepciune.

Am ales sa merg dupa ritmul meu, uneori mai lent, uneori mai rapid, uneori cu pauze atunci cand eu simt asta. Cred ca asta e cel mai valoros lucru pe care am simtit ca mi-l aduce trecerea timpului, faptul ca ritmul mi-l fixez eu si ca fac asta dupa cum simt eu.  Ma bucur ca doar eu pot sa aleg. Nu inseamna ca tot ce fac acum este bine sau ca maturitatea duce spre perfectiune, spre maximum de performanta in toate, de fapt nici nu stiu inca ce inseamna maturizarea pentru mine pentru ca inca am lucruri care se schimba, nu as putea sa spun "Gata, acum am concluzia". Iar, culmea, ceea ce e este concluzie sau fix este ceea ce a fost mereu asa, adica de cand ma stiu imi plac cateva chestii: claritatea lucrurilor, ordinea, parfumurile, ciocolata, florile albe, hainele comode.

Cunosc si vorbesc cu multe femei de peste 40 de ani, cunosc si femei mai tinere, nu am putut niciodata sa gasesc un etalon sau ceva lucru comun la grupele de varsta, sa zic asa. Cunosc si fete de 20 si un pic de ani care au maturitatea pe care poate o femeie la 40 de ani ar trebui sa o manifeste, precum cunosc si femei care la 40 de ani au inceput sa isi traiasca o viata mai tumultoasa, mai nebuna, mai... tanara si inca nu stiu ce vor de la ele. De fapt cand ar trebui sa existe un anume timp pentru a fi ceva anume?

1 comments:

Write comments
7 mai 2017 la 20:14 delete

La multi ani cu sanatate !!! :-)

Reply
avatar