Mama mea, unde esti? Romania, ce a mai ramas din tine?

09:33:00 1 Comments A+ a-


Cel mai dureros este plansul unui copil dupa mama lui, chiar si unul de alintatura, mai grav e plansul lui cand mama lui e lovita, macinata, redusa la zero.
Asa am simtit aseara cand priveam la TV ce se intampla. Simteam ca cineva a lovit in tara asta pana a pus-o jos. Inca de cand va scriam in articolul de acum 4 ani, aici il cititi, simteam ca ceva nu e in regula, simteam nevoia sa plec de aici unde nu stiu ce sistem de valori mai functioneaza, daca mai functioneaza ceva.


Mai in gluma, mai in serios, in tara asta a devenit legal sa furi. Nu legal, aproape eroic.

Mai in gluma, mai in serios, aseara incepusem sa calculez oare cate taxe pe care le-am platit catre Statul Roman au ajuns in niste buzunare imbacsite de mizerie umana.

De o luna de zile copilul nostru ne intreaba de ce muncim atata si noi tot nu avem jeep si o casa cu piscina si catel. Incercam sa ii spunem ca joburile noastre poate nu aduc destui bani, ca nu am avut nici noroc, ca nu am invatat destul. Acum ma gandesc cati bani din taxele alea pe care le platim s-au transformat in niste case cu piscina si catel pentru niste copii care au niste parinti mizerabili, care fura de la mine sa se dea eroi in fata lor "uite tata cat fura, pardon, munceste si ce viitor iti asigura, nu ca fraierul ala de coleg al tau care are parinti de lucreaza de se spetesc si stau intr-un apartament amarat la bloc". O tara e mintita, niste copii sunt mintiti, per total suntem furati in ziua mare.

Mi-e somn, sunt obosita. Aseara am adormit tarziu, urmarind ce se intampla, urmarind somnul pustiului meu pe care eu iar o sa il mint spunandu-i ca mama si tata sunt incapabili sa ii aduca un trai mai bun prin munca. Si ca el daca va invata mai bine si va munci mai mult, va avea casa aia cu piscina, gradina si catel. Noi cu 3 joburi, nu reusim. 2 adulti cu 3 joburi nu reusesc asta in tara asta, in 2017, adica un trai decent spre relaxat. Nu ne e rau, dar fiecare lucru se face greu, muncesti 6 luni sa iei cu greu o vacanta de 5-6 zile la munte pentru 2 adulti si un copil.  Da, poate nu ne-am orientat bine, nimic de zis, poate chiar am putea avea 4 joburi, dar sunt ferm convinsa ca am fi fost cu 15% mai bine daca altii nu ne furau in halul asta. Si aia care au fost norocosi si au afaceri din care se fac bani, ar fi fost si ei mai bine daca nu ar plati taxe si impozite cu poala, ar mai fi creat alte oportunitati. Altii, adica aia ce conduc tara asta si mai fac si legile, cum explica oare copiilor lor ca le cumpara ceva din bani furati de la alti copii?

1 comments:

Write comments
Unknown
AUTHOR
1 februarie 2017 la 09:45 delete

Hotia a devenit litera de lege. Furi ai. Muncesti cinstit abia faca ai sa-ti duci traiul de azi pe maine.

Reply
avatar