De ce nu ma mai duc la Webstock

23:49:00 2 Comments A+ a-


Incep intai prin a spune ca apreciez mult cand orice organizatie face ceva sa mobilizeze o comunitate si sa o incurajeze sa mearga inainte.
Am mers la Webstock de multe ori, nici nu mai stiu de cate ori, plus la alte evenimente marca Evensys.
La inceput a fost ok, ma refer ca aveam ocazie sa cunosc oameni, au fost evenimente de la care am plecat cu notite, cu multe ganduri, cu inspiratie multa si o senzatie placuta dupa diverse conversatii utile.

Filmul s-a rupt cand la o editie Webstock s-a urcat un mare personaj pe scena si a zis ca "blogosfera s-a basit", ceva de genul, a fost nasol. Si s-a dat el mare cum a plecat el cu masina sa gaseasca "nush" ce cioban in varf de munte, uitand ca si-a primit ditamai campania si bugetul sa faca treaba aia, adica nu a plecat ca nu mai putea el de extaz blogosferic.Si se dadea model, adica el face lucruri out of the box si noi doar scriem ca sa pierdem vremea. Nu a trecut mult si si-a bagat-o si pe nevasta-sa in blogosfera si recent a mai luat si aia niste campanii si niste premii desi nu stiu de unde si pana unde s-a facut si ea blogger.

Alta faza a fost redundanta informatiilor si a prezentarilor, mereu vorbim de ce e viral si ce nu e, de cauze nobile, de proiectele cuiva dintre sponsori, invitam adevarate personalitati, dar nu stim sa le primim la adevarata lor valoare si tot asa.

Adunand cap la cap la ce mi-a folosit sa merg la aceste conferinte de Webstock, am cam ramas putin confuza. Cand eram corporatista, ziua aia era de concediu, imi consumam o zi de concediu sa ma duc acolo. Nu mai stiu la care editie mi-am pus mancare de acasa in geanta pentru ca ma saturasem sa stau la niste cozi sa prind doua tartine. Am scris la sugestii de la prima editie ca vreau sa existe si posibilitatea sa ne platim acolo un meniu si sa mancam civilizat. Mie nu-mi plac mocaciunile, chiar voiam sa platesc ceva si sa stau relaxata. Totodata,desi mare sponsor a fost mereu Vodafone, nici macar semnal la telefon nu aveam din sala in anumite situatii, adica... jenant.

Niciodata nu am vazut invitati si alti bloggeri, decat aceiasi si aceiasi generalisti prieteni cu cei ce coordoneaza treaba la Evensys. Toti vorbeau de pasiune si de avant, insa rar a discutat cineva pe probleme reale ale statutului de blogger, de om de online si despre ce inseamna sa te implici in a creste si in a crea comunitati online. M-am cam saturat de asemenea de acei bloggeri pe care eu ii numesc cronicari de curte sau trubaduri, care scriu dupa placerea si stima dragului de client platitor. Sunt genul care scriu numai in campanii, si de detergenti, si de lapte praf, de orice, doar sa iasa bilantul. E foarte ok sa scrii pentru bani, insa cand tu te dai blogger sufletist si 80% din blog e doar oda brandurilor, este obositor.Parerea mea este ca daca ai trecut de 60% din continut ca fiind platit, nu mai esti blogger, esti manelist platit si canti la tambalul brandurilor, aia nu mai e blogging.

Am apreciat ca exista bloggeri mari si oameni mari de online care raspund la buna ziua si care arata ca te-au retinut, adica nu se fac ca nu stiu cine esti tu cand tu te uiti spre ei. Si iti mai dau like si retweet atunci cand postezi ceva in timpul Webstock. Astia sunt rari, foarte rari. 

Au fost multe momente misto la Webstock, dar prea mult balast si prea mult continut cerut de sponsori.

Acum ca am trecut prin atatea editii, am pus in balanta si decat sa consum 8 ore intr-o sala unde voi auzi iar aceleasi texte, prefer sa stau acasa si sa imi vad de treaba mea si de blogul meu.Pe acei oameni deosebiti pe care am reusit sa ii identific la Webstock, reusesc sa ii gasesc si altfel, ca sa nu mai vorbesc de informatii necesare blogging-ului.

Totusi, daca abia ai inceput treaba cu blogurile si cu online-ul, du-te la Webstock, macar sa vezi cu ochii tai ca elefantii nu poarta buline. Dar ia-ti la tine doua napolitane si o sticla de apa in geanta, o sa imi multumesti dupa aia.


2 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
28 septembrie 2016 la 01:17 delete

Haide măăăi, eu sunt super entuziasmată în legătură cu prima mea participare la Webstock :)) Bine, oricum nu am așteptări exagerate, dar abia aștept să văd ce se întâmplă :D

Reply
avatar
28 septembrie 2016 la 08:49 delete

E chiar bine sa mergi daca nu ai fost prima data, asa te lamuresti de multe lucruri, nici eu nu ajungeam la niste concluzii daca nu mergeam la atatea editii. Have fun!!

Reply
avatar