Vapour Rub, ce este si cum se foloseste

16:02:00 0 Comments A+ a-


Vapour Rub este un produs de multa vreme prezent in farmaciile noastre, insa poate nu asa de popular si de recomandat de catre pediatri. Eu imi aduc aminte ca in copilarie atunci cand tuseam, mama ma dadea cu ceva pe piept si era obiceiul sa pui copilului ceva pe piept cald, cu diverse mirosuri, nu mai retin. 
Vapour Rub este un balsam care se aplica pe pieptul bebelusului, incepand de la 3 luni, si il ajuta sa i se desfunde nasucul cand e racit sau care o congestie nazala cauzata de diverse lucruri, printre care si alergiile de sezon.

Congestia nazală sau nasul înfundat apare atunci când țesuturile nazale și vasele de sange sunt inflamate cu exces de fluid. Cel mai adesea, poate fi cauzată de gripă, raceală, alergia la praf, polen, păr de animale de companie sau ca răspuns la iritanți, de genul fumului de tutun. Congestia nazală poate sau nu să fie însoțită de secreție. Deși uneori este doar o cauză de disconfort la copii mai mari și adulți, la sugari ar putea fi destul de gravă, din cauza faptului că împiedică respirația normală.

Vapour Rub contine mentol, eucalipt, cimbru si parafina.



Costa intre 12 si 14 lei, in functie de farmacie. Pe piata noastra exista doua variante, cea de la Snuffle Babe care se poate aplica si bebelusilor de 3 luni, plus o alta varianta care merge folosita de la 6 luni in plus.

Vapour Rub se gaseste la DM Drogerie Markt, Sensiblu, Help Net, Farmacia Tei si multe alte farmacii.