Sun Plaza găzduiește expoziția caritabilă de fotografii “Parcul Văcărești merită straie noi. Donează și tu!”

17:05:00 1 Comments A+ a-




Sun Plaza găzduiește expoziția caritabilă de fotografii “Parcul Văcărești merită straie noi. Donează și tu!” Centrul Comercial Sun Plaza, în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești, organizează în perioada 18-28 august expoziția de fotografii “Parcul Văcărești merită straie noi. Donează și tu!”. Fotografiile sunt semnate de Helmut Ignat, iar scopul evenimentului este strângerea de fonduri necesare conservării și promovării speciilor din Parcul Natural Văcărești. 

Zona naturală „Acumulare Văcăreşti”, localizată în apropierea Centrului Comercial Sun Plaza, a fost declarată parc natural și a dobândit statutul de arie naturală protejată în mai, 2016, printr-un act normativ al Guvernului emis ca urmare a procedurilor administrative și a campaniei de comunicare realizate și coordonate de Asociația Parcul Natural Văcărești. Expoziția cuprinde fotografii realizate de-a lungul ultimilor ani de Helmut Ignat, membru fondator al Asociației Parcul Natural Văcărești. “Corcodelul cu gât negru”, “Vidra”, “Stârcul pitic” și multe alte fotografii ale sale pot fi admirate la parterul Sun Plaza, între 18-28 august. “În ultimii ani, cât am urmărit păsările și animalele din parcul Văcărești, am avut ocazia să surprind câteva exemplare superbe. Ceea ce m-a fascinat, de fapt, a fost specificul acestui parc: în spatele blocurilor, ferit de agitația capitalei, se află un spațiu natural de o asemenea frumusețe! S-a format aici un adevărat ecosistem în care și-au găsit locul chiar și specii rare de păsări, protejate în România și Europa. Tocmai de aceea cred că zona merită toate eforturile noastre", spune Helmut Ignat.




Fondurile sunt necesare protejării speciilor și habitatelor descoperite în Parcul Natural Văcărești, precum și dezvoltării unor programe de educație pentru natură, dedicate școlilor și liceelor din zonă. Asociația Parcul Natural Văcărești, alături de organizatori, dezvăluie că în plan se află construirea unor trasee tematice,demararea unor proiecte de monitorizare a speciilor și realizarea unor observatoare ornitologice, astfel încât cei care își doresc să cunoască mai multe despre ecosistemul descoperit aici să o facă în condiții optime. 

 Pentru cei care își doresc să facă donații, organizatorii au amplasat două urne în zona expoziției și patru urne în Hypermarketul Cora din Sun Plaza. Tot pentru donații este disponibil și contul RO74BUCU2281215941096RON, Asociația Parcul Natural Văcărești (CIF 34113543), deschis la Alpha Bank, Sucursala Kogalniceanu, București. Mai multe informații despre expoziție găsiți pe site-ul Sun Plaza http://www.sunplaza.ro/event/parcul-vacaresti-merita-straie-noi-doneaza-si-tu/ şi pe pagina de facebook www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center. 

Despre Sun Plaza Sun Plaza Shopping Center, aflat în sudul capitalei, este un proiect dezvoltat şi deţinut de S IMMO AG, listată la Bursa din Viena, fiind cea mai veche companie de investiţii imobiliare din Austria. În prezent, proiectul este administrat de CBRE România. Deschis în februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza oferă peste 140 de magazine internaţionale şi locale precum: Cora, Leroy Merlin, H&M, Zara, opţiuni de divertisment asigurate de complexul cinematografic Cinema City ce deţine 15 ecrane, o zonă dedicată pentru bowling, o terasă de vară aflată la înălţime şi numeroase restaurante cu bucătărie variată. Sun Plaza deţine o suprafaţă închiriabilă de 81.000 m² şi peste 210.000 de m² suprafaţă construită. Centrul are o capacitate de 2.000 de locuri de parcare gratuite şi dispune de o legătură excelentă la sistemul de transport public cu acces direct la reţeaua de metrouri, autobuze şi tramvaie. Legătura cu staţia de metrou Piaţa Sudului se face printr-un pasaj subteran cu o ofertă comercială diversificată. 

Despre CBRE Group CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzand afiliaţii). CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau inchirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.cbre.ro. 

Despre Asociația Parcul Natural Văcărești Asociația Parcul Natural Văcărești a fost fondată în anul 2014 și este alcătuită din oamenii care au inițiat proiectul înființării primului parc natural urban din România. Membrii fondatori ai asociației sunt Cristian Lascu, geolog, speolog și fost redactor șef al revistei National Geographic, Helmut Ignat, fotograf de natură și manager al Companiei Konica Minolta, Florin Stoican, Președintele Asociației Kogayon și Dan Bărbulescu, specialist în politici de protecția mediului. Alături de ei, în Asociația Parcul Natural Văcărești mai activează alți 18 membrii: biologi, ecologi, geologi, oameni de media și comunicare, juriști. Ei și-au unit eforturile într-un cadru instituțional care le va permite coordonarea activităților de transformare a zonei într-un obiectiv urban dedicat protecției mediului, educației pentru natură și petrecerii sănătoase a timpului liber. www.parculnaturalvacaresti.ro

1 comments:

Write comments
Unknown
AUTHOR
19 august 2016 la 15:59 delete

Imi pare rau ca nu sunt din Bucuresti ca sa pot merge si eu.

Reply
avatar