Pijama de toate zilele

14:36:00 0 Comments A+ a-

Acum vreun an si jumatate, inca aveam stresul acela in fiecare seara de a-mi pregati hainele de lucru pentru a doua zi. Asta am facut timp de 13 ani cat am lucrat in corporatii destul de mari, unde aveam cod de tinuta la birou si nu puteam merge imbracata la munca oricum. Camasi, fuste, sacouri, pantaloni, pantofi si tot ritualul aferent: spalat, calcat, pus pe umerase, chestia asta imi manca niste ore bune.

De la finalul anului 2013 am avut bafta sa imi gasesc sa lucrez de acasa.  Adica vorba romanului: job home based. Si tot vorba romanului: really awesome! Bine, un astfel de job inseamna si avantaje si dezavantaje, inseamna sa ma disciplinez in asa fel incat chiar daca lucrez si in pijama, sa am un ritm si un orar riguros.


Cel mai misto lucru este ca acum colegul de birou cu care interactionez cel mai des este baietelul meu, cu el iau pauza de pranz, pauza de "mica barfa la cafea" este inlocuita cu bataia cu plusuri in pat si chiar si in zilele cand merge la gradinita, stie ca atunci cand ajunge acasa mami lucreaza acolo in coltul ei si el poate lucra un pic cu jucariile si discuta cu bona lui ce s-a mai intamplat la gradi. Bine, ma mai bruiaza el cu vreo masinuta nou care face zgomot, dar facem repede un meeting in pijama si treaba se rezolva.

Tinuta mea de birou in acest caz o reprezinta pijamaua, in diverse forme, variante, culori, accesorizata bineinteles si neaparat cu un soft make-up facut de dimineata, dupa o rutina de ingrijire a tenului ca la carte. Acum chiar am timp si motivatie mai mare.

La inceput ma simteam ciudat. Ma asezam la biroul amenajat in casa si ma gandeam cum o sa pot lucra daca nu am tinuta mea business sau macar smart casual.
In timp mi-am facut o garderoba foarte interesanta si am tot felul de pijamale interesante si care nu arata chiar a pijamale. La modul ca daca trebuie sa deschid usa cuiva nu arat ca si cum m-as fi trezit atunci. Si am deja tinute de semi-pijama, da, am pijama mai casual, pijama mai sporty, depinde cum ma simt in acea zi.
Hainele de birou stau frumos pe umeras si isi vad si ele scopul doar pentru mici iesiri sau meeting-uri pe care trebuie sa le fac in afara biroului de acasa.

Avantajul maxim este vara, cand pot lucra in maieu si pornesc aerul conditionat doar cand vreau eu. La birou mergeam cu camasa si cand afara erau 30 de grade, insa stateam intr-un aer conditionat care imi asigura un stranut permanent si o conjunctivita uscata de luni pana vineri. De la masina si pana in birou simteam ca trec prin sauna, mai ales in zilele de vara cand de la 8 dimineata sunt peste 25 de grade Celsius.

Cand incep reducerile la haine si vad afisele cu reduceri la camasi si sacouri eu sunt singura nemultumita ca nu gasesc suficiente oferte de la pijamele. La Miniprix mai gasesc chestii interesante, cred ca cineva acolo stie ca sunt si oameni care lucreaza in pijama si ca au nevoie de diversitate la acest capitol.

Pijamaua asta e perfecta de tinuta de luni pentru biroul meu de acasa.

Sunt curioasa daca printre voi sunteti mamici sau tatici care lucrati de acasa si daca aveti tinute preferate de lucru. Adica, cum arata pijamaua voastra preferata?