Sobolanii sau banii

19:34:00 0 Comments A+ a-

Mare greseala fac azi sa deschid televizorul pe stiri si sa aud o doamna, una blonda si care si-a bagat mana in banii Statului Roman pana la umar, cat ii este ei de frica de sobolanii din celula de la inchisoare. O, da? Eu ii dau acestei doamne si nu numai ei motive de frica reala, motive pe care acest Stat Roman si cine raspunde de el ar trebui sa si le puna in discutie 24 de ore din 24.

La sistemul de educatie pe care il avem in acest moment, avem toate motivele sa ne temem ca peste cativa ani gradul de semi-analfabetism va fi in crestere.

La sistemul de sanatate pe care il avem, avem alte motive sa ne facem probleme ca mortalitatea infantila devine deja o realitate dura. Ca sa nu mai zic ca daca acelei doamne ii era frica de sobolani, unii copii din centre maternale sau din orfelinate vad sobolanii ca si colegi de joaca. Si o invit pe doamna aceasta sa vada sobolanii din curtea spitalului Fundeni. Pe unii ii confundam cu cainii vagabonzi.



Mai zicea doamna in cauza de toalete cam neconfortabile. O invit tot pe aceasta doamna, candva ministru al dezvoltarii, sa vada toaletele scolilor de la tara unde apa curenta este un fel de Marul de Aur din livada imparatului Rosu. Apa calda? Acei copii nici nu viseaza la un dus decent, nu la lighean, nu pentru ca parintii lor nu muncesc, ci pentru ca dezvoltarea canalizarii si a sistemului de apa curenta asteapta semnaturi si bugete promise care se pare ca au ajuns transformate in vile si posete de firma.

Si tot pe aceasta doamna si pe alte doamne si domni care declarau candva ca poti intretine copiii decent daca pui deoparte si daca muncesti - adica sa nu mai asteptam indemnizatii decente si TVA mai mic la alimente -  ii invit la mine sa vada cat trebuie sa muncesti de fapt sa tii o familie cu un singur copil si sa-i asiguri copilului lucruri elementare cum ar fi hrana, haine si ceva carti si jucarii. Vorbesc din perspectiva unui om plasat oarecum in clasa medie si cu 12 ore de munca pe zi, munca pe bune, nu stat in sedinte unde am observat ca se si doarme.... este si o vorba deja "se doarme ca in Parlament".

Stau si ma gandesc asa: sa se returneze toti banii furati din taxele si impozitele platite de romani si eu adopt sobolanii de la inchisoarea mentionata. Daca mai adaugam si fraudele, cred ca ajungem sa ne permitem sa le luam pantofi la toti sobolanii.