Cartofi prajiti

10:12:00 5 Comments A+ a-

Cartofii prajiti cred ca nu sunt un secret de preparat pentru nimeni si fiecare are reteta lui proprie. De asemenea, cred ca sunt dese ocaziile cand copiii cer sa manance cartofi prajiti. Normal ca prima reactie este sa spunem nu, cam asa am si eu imboldul, insa pana la urma daca pofta de cartofi prajiti apare cand si cand, eu zic ca merita sa ma rasfat si eu si cel mic cu o portie aurie.

Eu prefer sa ii prajesc fie in ulei de struguri, fie de palmier, ambele tipuri de ulei au rezistenta termica mai mare si genereaza mai putine toxine. Nu o sa spun acum ca ar fi sanatosi, dar oricum au grad de toxicitate mai slab decat multe alte alimente cum ar fi carnea, mezelurile, dulciurile de magazin etc.



Imi place sa fac uneori cate un sos cu care sa fentez eternul ketchup si va propun un sos simplu facut dintr-un iaurt natural - Danone am ales in acest caz - cu patrunjel verde tocat, un pic de ulei de masline extravirgin - eu ador uleiurile din Creta - putina sare de Himalaia de la Solaris si cateva cubulete de ghimbir. Un pic de lamaie dupa gust e binevenita. Sosul este atat de bun incat il veti manca doar cu paine, faceti mai mult ca sa ajunga.



Prefer sa las patrunjelul un pic mai mare pentru ca imi place asa, insa daca cei mici sunt mofturosi, taiati-l cat mai marunt.

Pofta buna!

5 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
11 noiembrie 2014 la 16:25 delete

Nu stiam de sosul asta. :)

Reply
avatar
18 noiembrie 2014 la 10:00 delete

Il poti face si cu alte ingrediente, baza pleaca de la iaurt, lamaie si ulei de masline :).

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
30 noiembrie 2014 la 20:54 delete

Maioneza nu- i mai sfântă???

Reply
avatar