Napolact si Inima Ardealului

22:41:00 4 Comments A+ a-



Nu sunt patrioata. Am oroare de fazele alea ca ce bune sunt chestiile romanesti si produse in Romania. Ador untul President, imi place mai mult mazarea din Franta si rosiile de la bulgari mi se par mai bune. Bun, asta am lamurit, nu voi scrie un articol de soim al patriei cu accese patriotice si nationaliste.

Ma apuca o confuzie teribila in schimb cand vad mizeriile din jur. Si chestia asta a inceput cu acei cartofi de Egipt de la Carrefour, care mucegaiesc in camara a treia zi dupa depozitare si cand am luat malai unguresc dintr-un supermarket unde nu exista nici o marca de malai romanesc.

Tara asta a noastra are capacitatea de a hrani o populatie de trei ori mai mare decat suntem noi acum si asta nu stau sa va explic stiintific, au facut-o altii mai bine si cautati pe google ca gasiti.

Eu va zic atat, daca va puteti opri de la vacantele in Grecia, Turcia si Dubai si ce o mai fi, urcati-va intr-o masina sau chiar in avion si aterizati la Oradea sau la Satu Mare. Coborati apoi spre Cluj Napoca, Sibiu si Brasov. O sa intelegeti fara studii anume ca tara asta, asa prost administrata si furata, are o capacitate minunata de a-si hrani locuitorii cu lucruri atat de bune si de...ieftine, da, ieftine. Business pe alimentatie si agricultura in Romania se poate face, daca am avea cadru legislativ normal si stabil. Suntem inca la momentul la care amendam taranii ca nu isi cultiva pamantul, dar nu se intreaba nimeni daca ei au macar un tractor sa are sau sisteme de irigatii.



De curand am citit tot show-ul mediatic cu Napolact. Ba ca iau lapte de la unguri, ba ca nu iau sau de fapt ca il iau doar ca sa fac produsele Oke, dar nu produsele Napolact comunicate ca fiind cu lapte din Inima Ardealului, care cu certitudine nu este in Ungaria. PR-ii lor au intrat in vraie sa dea replici peste replici, ca na, erau in situatie de criza ( ii si vad cu manualul de comunicare in brate), dar nu au gandit un lucru de bun simt si anume ca sunt consumatori care ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru a primi un produs de calitate. Va rog frumos sa nu ma convingeti ca laptele din Ungaria e mai bun decat ala din Romania ca nu va cred. Uitati-va ce clima si ce relief are Ungaria si faceti comparatie cu Romania. Cand ma plimb intre Satu Mare si Baia Mare si vad vacile alea grase si frumoase de sa le pui in poza, mi-e greu sa cred ca si in Ungaria sunt la fel. In Ungaria am facut vreo 600 de km  cu masina si nu am vazut nici o pasune si nici o vaca. Daca Napolact zicea ca aduce lapte din Elvetia sau Germania, ok, ziceam asta e, vaca de acolo e mai fericita si mai frumoasa si eu merit sa mananc un iaurt mai bun.... si sa fie comunicat ca e lapte adus de unde e adus si nu mai comentez nimic. Dar atat timp cat ditamai compania comunica peste tot cu Inima Ardealului si afirma ca totusi uneori mai ia si lapte din Ungaria, avem ceea ce se cheama minciuna cu glazura groasa de ipocrizie. Cand ca si companie ai cele mai bune resurse la poarta fabricii, dar vrei sa le aduci de la cateva sute si mii de kilometri ca sa iti rezolvi mici afaceri personale si sa iti calmezi orgoliul personal, inseamna ca nu stii nici business sa faci.

Piureul de cartofi e mai bun cu unt President si asa o sa il fac mereu. Dar cand vreau momentul ala de tihna, cand eu imi bag degetele in smantana Napolact, eu vreau sa imi aduc aminte de smantana de la bunicii mei din Ardeal si punct, de aia cumparam smantana Napolact. De azi nu mai cumpar, din principiu. Nu suport sa sustin afacerile care comunica cu o ipocrizie atat de crasa.

Asta e tot. Acum spuneti-va si voi parerea.

4 comments

Write comments
Anonim
AUTHOR
5 august 2014 la 23:00 delete

Da, ai dreptate. Nu intelesesem ideea principala pe facebook, de aia am intrebat. Nu, nu imi spune de clima din Ungaria, ca sunt pilaf la geografie. La propriu. :(
Dar acum ca ai explicat pe larg, am inteles si iti dau dreptate. La urma urmei nu or fi romanii cei mai buni dar au potential. Si daca pot sa folosesc un produs/sa mananc alimente de calitate din Romania, nu am de ce sa le iau pe altora.

Reply
avatar
5 august 2014 la 23:35 delete

Multumesc! In Ungaria este stepa, adica campie cat vezi cu ochii si in general cam au probleme cu lipsa ploilor, au insa si ei afacerile lor bune si sa le mearga bine le urez. Normal ca nu suntem buni ca si nationalitate la toate, dar eu zic ca vacile noastre sunt mai frumoase si mai bune.Si eu vreau smantana de la ele. Multumesc pentru comentariu!

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
6 august 2014 la 08:47 delete

Ca sa te contrazic un pic in legatura cu muntii din Ungaria.Am trait acolo 12 ani si stiu relieful. :)
Munţii Matra reprezintă cei mai înalţi munţi din Ungaria cu vârful Kekes de 1015 m altitudine. Lanturile muntoase Zemplen, Bukk si Matra se afla la nord-est de Budapesta.Plus Mecsek.

Reply
avatar
5 septembrie 2014 la 13:33 delete

Multumesc! Dar....totusi, laptele de acolo nu are cum sa fie din Inima Ardealului...

Reply
avatar