Social Media for Parents 2014

23:25:00 0 Comments A+ a-

Am avut bucuria sa merg din nou la Social Media for Parents.

Eu vreau sa va spun doar ideille cu care am plecat de acolo. Nu o sa fac un articol rezumat, ci o sa punctez exact ce am retinut de la fiecare speaker si asa cum mi-a ramas in minte si pe niste foi pe care am notat cam dezordonat.



De retinut de la Urania Cremene:
  • Banii nu sunt rai sau buni. Banii sunt un schimb si e bine asa iti inveti copiii.
  • Starea de bine - wellbeing - include si bine material, fizic, spiritual...
  • Copiii sunt mereu laudati pentru rezultate nu pentru efort, ar trebui sa ii laudam si pentru efort
  • Lasa copilul sa faca ce ii place ca sa ajunga sa si faca bani din asta
  • Noi facem alegeri zilnic...si era interesanta o chestie ce a spus ea, sa ne intrebam in fiecare dimineata daca acela este omul langa care vrem sa traim atunci...facand mereu ceva constient, recastigi ceea ce ai...altfel rutina cam strica niste lucruri.

De la Gaspar:
  • am inteles ca el face terapie de cuplu ca sa salveze de multe ori fericirea unui copil, parintii ii pot aduce bucurie copilului daca ei se iubesc si se accepta...daca nu, mai bine fiecare la casa lui.
  • casatoria nu e musai sa fie facuta, important este ca fiecare copil sa aibe o familie si sa simta asta, el oricum nu intelege decat tarziu care e treaba cu actele de casatorie
  • creierul se poate reactiva oricand daca relationezi, Gaspar crede mult ca omul este facut sa traiasca tot timpul in relatie cu ceilalti...minunat!

Am uitat numele fetei de la Orange, ea ne-a povestit despre ce inseamna siguranta de pe Internet si ca trebuie sa fim atenti ca atunci cand copiii incepsa comunice pe net sa nu intre in comunicare cu persoane periculoase. Are foarte mare dreptate si este mai bine ca fiecare parinte sa discute normal si linistit cu copiii despre internet, despre ce prieteni au ei acolo si cam despre ce vorbesc.

Mi-a placut ce ne-a spus Ioana de la GMP ca "brandul este ceea ce spun altii despre noi cand nu suntem noi de fata" si ca "oamenii cumpara emotii, nu produse".



Valentin Vesa ne-a aratat cateva setari de securitate bune pentru Facebook si Linkedin, chiar a fost bun subiectul, am si aplicat ce am invatat acolo.

Chinezu, scuze, adica Cristian China Birta a venit cu sfaturi de bun simt pentru bloggeri si a dat un sfat foarte bun, sa avem grija de noi ca sa putem avea grija de copii. Asa e , Cristi, ai dreptate. Cristi are 3 copii, de toate calibrele, daca am retinut bine 2 ani jumate cel mai mic, 9 ani si 16 ani....cred ca poate sa scrie si un blog de tata.



Prezentarea din care nu am retinut prea mult a fost cea a prezentatorului de la Antena 1 care are blogul tataincepator.ro pentru ca mi s-a parut cam a prezentare de vedeta-erou care vrea sa se impuna si pe o zona de imagine mai indulcita. Blogul lui ar putea fi facut cam de orice tata si chiar vad tati implicati in a isi creste copiii si ma bucur de asta. M-am uitat un pic pe blogul lui, e clar si bine structurat, dar..cam atat. O mica obiectie am, zice undeva ca la drum lung sa te opresti sa ii dai copilului mancare de restaurant... poate dupa un an si ceva si daca stiti bine restaurantul.

Imi place enorm acest eveniment, dupa mine este cel mai reusit eveniment Evensys pentru ca este despre normalitate, lucruri care ne reamintesc cine si ce suntem si pentru ca mereu sunt copii in sala. Este un eveniment la care nimeni nu iti evita privirea, ne raspundem la zambete si salut, intelegem ca poate machiajul sau coafura nu sunt impecabile pentru ca fiecare a plecat pe fuga de acasa sau de la birou si vrea sa ajunga repede la copil acasa.

M-am bucurat sa vad si sponsori care imi sunt dragi - Bioderma si Hipp,

Evensys, sa mai faci evenimente de acest gen :). 

P.S. Am uitat ce era mai important, de prezentarea de la Little Gym unde eu sigur ajung curand, singurul centru de gimnastica pentru copii unde poti merge cu juniorul de la ...4 luni .

P.S 2 - am uitat sa va spun ca in sfarsit am ascultat-o si am vazut-o pe Printesa Urbana, o fata minunat de sincera. Si a adus si cifre si de toate. Si a acceptat ca are si momente triste cand vrea sa isi inchida blogul, dar si momente de bucurie maxima pentru care nu il poate inchide. Si mi-a confirmat ca desi are trafic de peste multi 10.000 de unici, ea scrie sincer si fara sa se indrepte spre o zona comerciala.


Sigur am uitat sa zic tot, dar imi mai aduc eu aminte si va mai spun.

Concluzie: iubiti-va copiii, bucurati-va de ei, nu ii mai comparati cu altii, daca el ia 10 sau 6 la matematica tot aia e, daca face pipi la olita sau nu tot simpatic e, important e sa fie fericit si vesel. Si stati mai mult cu ei, la munca oricum nu o sa va faca nimeni nici statuie si oricum cand e vorba de vreo promovare intra toti in amnezie si colega aia mai draguta va joaca prin culise, dar o ora in plus petrecuta cu copilul vostru inseamna o valoare care nici macar nu poate fi numita valoare, este iubire, este minune, este tot ce puteti avea mai bun.