O gradina feerica - gradina unui rege numit Soare

15:50:00 0 Comments A+ a-



Invitatia data de Oriflame de a scrie despre o gradina secreta si feerica mi-a adus aminte de gradina regelui Soare, adica Ludovic al XIV-lea, de la Versailles. Este singurul loc cunoscut de mine pana acum care mi se pare ca aduna atata frumusete si parfum incat te copleseste naucitor. Intri in aceasta gradina si apoi pleci neintelegand daca a fost realitate sau vis. Am avut norocul de a vizita prima data gradina din jurul palatului Versailles la un sfarsit de august, nu era foarte plin de turisti....iar in parc se auzea muzica baroc....parca asteptai sa apara doamne si domni in costume de epoca si cu umbrelute de dantela.

Era multa verdeata, flori de toate culorile, aranjate oarecum dupa o logica bine stiuta de cel care gandise peisajul....dar nu mai contau aceste detalii. In primul rand era parca o insiruire de gradini, fara sfarsit...o cascada de verde, cu iazuri, cu flori ce aduceau toate parfumurile la un loc. Langa unul dintre lacuri era o pajiste verde unde puteai dormi pe iarba, era o liniste si o atmosfera ireala. As fi stat acolo la un picnic fara sfarsit, mancand une tarte au rhubarbe, cu un ceai de vanilie si aruncand firimituri lebedelor care veneau pana langa mal. Adevarul este ca tarta cu rubarba si crema de vanilie se integra perfect in peisaj...acum inteleg de ce francezilor le place atat de multa aceasta prajitura...intr-o gradina atat de frumoasa cu un asemenea desert nu poti decat sa te relaxezi la infinit si sa nu mai vrei sa te intorci in aglomeratia unui oras, fie el chiar si Paris. Flori, parfum, verde fara sfarsit, o muzica ce doar orneaza linistea, jocurile cascadelor de apa.....asta e gradina de langa Versailles. La cateva ore dupa Versailles, eram in Paris, cautam in parfumeriile de pe Champs Elysees ceva care sa miroasa a Versailles, ceva care sa imi aduca aminte de acea gradina.... cred ca e greu sa gasesc asa ceva....undeva insa trebuie sa fie un secret si oare va putea pune cineva acest secret intr-un parfum? De atunci tot caut acest parfum si tot incerc. Sunt curioasa ce va aduce acest nou parfum de la Oriflame. Poate o urma din aceasta gradina de vis va fi prinsa in el.

PS - aceasta gradina am vizitat-o prima data cu mama mea, de la care am avut si primele mele parfumuri....care erau de la Oriflame, imi aduc aminte de colectia Sun, Moon, Sea....Sea imi placea mult, si Volare, apoi Eclat....vremuri :)