Din nou despre Maria

13:02:00 0 Comments A+ a-

Cazul Mariei apare iar pe Imparte.ro. In timpul asta ea munceste, planteaza, pliveste. Spera ca legumele iesite din mainile ei sa ii aduca niste zile mai bune pentru ea si mai ales pentru copii. Andrei, baiatul ei cel mai mare, deja a fost premiat la un concurs de karate, a trebuit sa mai mearga la inca doua, insa...legumele inca nu au crescut, banii nu au venit, asadar el a ramas acasa.
Maria este dintre acei oameni care nu se mai plange de nimic, ba chiar ii multumeste lui Dumnezeu ca cei 3 copii sunt bine si ca o si asculta, atat cat se poate. Munceste sperand ca maine va fi mai bine, ca nu va veni nici o furtuna sau grindina sa ii strice gradina.

Daca cititi pe imparte.ro cazul ei veti vedea cate medicamente ar trebui sa ia ca sa isi finalizeze recuperarea dupa operatie. Sunt deja cateva luni de cand nu mai ia nimic, nu mai are cu ce sa le cumpere. Ati ghicit, nu sunt medicamente compensate. De asemenea nu isi poate face nici controlul firesc dupa o perioada de la operatie si spera sa nu mai fie nevoie niciodata sa ajunga intr-un spital.
Maria nu are doar speranta, ci si face ceva sa sustina visele ei.
Ducandu-ma zilele acestea in piata am vazut deja rosii aduse din Bulgaria. I-am zis Mariei ca nu inteleg de ce trebuie sa cumpar legume din tara de alaturi cand sunt atatea familii ca si a ei care cultiva tot asa la solar sau in sere diverse legume. Si imi spunea cat de costisitor e sa ajungi cu aceste legume in piete unde sunt atatia intermediari si tot felul de reguli nescrise...si tu, ca si producator, cedezi nervos, pur si simplu si iti vinzi munca uneori pe nimic sau stai cu zilele la tarabele pe care le mai prinzi. Iar cumparatorul este inca educat prost, sa ia legumele care sunt mai colorate si mai frumoase....si care sunt de import.
Vorbind cu Maria imi dau seama ca nu situatia ei este anormala ci situatia in care e Romania acum si nu numai Romania. Mancam doar ce e frumos, ne place doar ce arata bine, uitam esenta, uitam ce este cu adevarat important. Daca va prisoseste ceva material sau sfaturi si ganduri bune, scrieti-i Mariei ceva pe pagina ei de caz, exista cineva care incearca sa adune bani ca sa ii poata lua o masina de spalat si nu numai.