Amorela - poveste despre iubire - partea a 5-a

19:39:00 0 Comments A+ a-

Pentru primele parti ale povestii, dati click AICI.


Bucatarul Klaus a fost felicitat de toata lumea de la masa, a avut ideea sa incerce niste retete noi aduse din Orientul indepartat si toate au fost pe plac si imparatului si imparatesei . Spre sfarsitul mesei, imparatul Amorus multumi pentru masa si ceru permisiunea sa se retraga pentru ca avea ceva de studiat pentru consiliul cu sfetnicii sai de a doua zi. Imparateasa Amora il intreba:

-          Dragul meu, daca mai ai intrebari cu prea multe raspunsuri la tine in sedintele cu sfetnicii, pot veni si eu o sa iti dau o mana de ajutor.

Imparatul zambi si ii saruta mana

-          Draga mea, as vrea sa stai mai mult pe la palat, prin gradini, sa te plimbi , sa faci lucruri placute si usoare…in consiliul nostru nu ti-ar face bine.


Bucatarul Klaus tusi putin si isi pregati intrarea cu desertul:

-          Ei…eu am mai facut in seara asta o prajitura, am invatat-o cand am ajuns candva intr-o tara unde puteai gasi toate aromele de pe aceasta lume si m-am gandit sa o pregatesc astazi…

-          Bravo, Klaus, nici ca se putea mai bine, spuse Amora. Chiar e binevenit un asemenea desert, Amorus sa iti iei cu tine o bucatica in biblioteca.

Klaus ii pregati imparatului o portie zdravana de prajitura pe un platou si i-o duse in biblioteca. Imparatul ii facu loc pe biroul lui plin de carti si cu ochii in documente manca linistit din prajitura. Imparateasa Amora mai zabovi putin cu slugile la masa, multumi inca o data pentru masa si se retrase spre camera ei. Trecu pe langa usa bibliotecii si il vazu pe imparatul Amorus adormit cu nasul in carti. O pufni rasul si Amorus se trezi:

-          Ce s-a intamplat?? Vai, sper ca nu am varsat ceva pe aici…si se uita buimac pe documentele din fata lui.

-          Nu, dragul meu, insa ai adormit ca un motan cu nasul in documente. Hai mai bine sa te odihnesti, imparatia are nevoie de noi odihniti si veseli.

Amora si Amorus urcara in dormitorul lor imparatesc, pajii au inchis toate usile in urma lor si s-au asezat si ei pe fotoliile pline de permute din dreptul usilor. Nu prea aveau ce sa pazeasca, in aceasta imparatie nu se mai intamplasera furturi sau alte lucruri de acest fel de cel putin 100 de ani, dar stateau acolo pentru ca meseria lor era seculara, erau paji imparatesti din tata in fiu si stateau mai mult sa verifice daca florile de pe culoarul care ducea catre dormitorul imparatesc erau curatate si bine ingrijite. Practic ei devenisera niste gradinari de interior, dar tot paji imparatesti erau numiti.

Spre dimineata unul din paji a fost trezit brusc de zgomotul usii de la dormitorul imparatesc. Amora iesi val vartej si cobori scarile in mare graba. Pajul care a fost trezit isi trase repede cizmele si isi puse palaria si fuga dupa imparateasa.

VA URMA!