Discoteca cu minijup si Pepsi

20:55:00 0 Comments A+ a-

Ce e aia minijup?” Mama s-a uitat la mine un pic nehotarata dupa care a zis “ O fusta mai scurta”. “Cum ai in poza asta?” Si intind catre mama albumul de fotografii deschis la pagina cu pozele mamei din liceu. Mama dadu din cap afirmativ.Replica mea imediata: “Vreau si eu asa”. Aveam doar 9 ani, dar ideea de minijup imi parea foarte interesanta si mai ales numele , cum suna asa un pic frantuzesc .  Si am avut si minijup, chiar fusta de pionier care imi ramasese cam mica mergea de minune cu definitia de minijup.  Si discoteca ce inseamna?” Asta era o discutie cu matusa mea, tanara studenta. Pe langa proviziile de mancare pe care i le pregatea bunica mea, ii croise si un minijup   pentru ca “avea nevoie fata pentru la discoteca”. “Pai la discoteca mergem sa dansam, sa bem Pepsi…” “A…sifonul ala maro tare bun la gust” si deja mi se facuse pofta, dar…pe vremea aia la Alimentara nu se gasea asa ceva, decat cu pile si interventii. “Vreau si eu la discoteca cu Pepsi” am spus eu hotarata. “Cand o sa fii studenta, o sa te duci si tu” m-a lasat bosumflata matusa mea cu aceasta replica pentru ca facand un calcul mai erau inca vreo 8 ani pe putin pana sa am acces la fardul cu sclipici, la rimel, la minijupul colorat si la discoteca cu Pepsi.
Seara dupa ce imi faceam lectiile gandeam diverse scenarii cum o sa ajung eu prima data la discoteca, cum o sa beau Pepsi cu paiul,cum o sa stau eu asa cu minijupul si o sa dansez .
Eu nu am mai prins sa ma bucur de discoteca cu Pepsi. Probabil ca daca as fi avut 20 si ceva de ani prin anii 70-80 as fi avut si eu o poza ca asta. Acum am o gramada de poze pe Facebook.  Iar Pepsi la sticla nu am prea mai vazut.