Bebe in luna a 2-a

15:30:00 2 Comments A+ a-

Ca sa nu creez confuzii, va spun inca o data ca ceea ce scriu pe blogul meu se bazeaza pe experienta mea si pe baza a ce m-am documentat eu. Sper sa fie de folos si sa dea macar un punct de plecare pentru o informare asa cum iti doresti ca sa ai grija de bebelusul tau cat mai bine.


Asadar,sa va povestesc cum a fost la noi luna a doua. Practic mari diferente fata de prima luna nu pot spune ca am detectat, dar a inceput sa fie mai usor pentru mine sa ma descurc. Efectele de dupa cezariana au trecut in mare parte, s-au mentinut insa durerile de spate.

Lui Mihai i-au dat ceva semne niste colici, insa nu foarte evidente. Am folosit Sab Simplex si Bonisan. Sab Simplex a fost mai ok. I-l dadeam cu degetul pentru ca nu puteam cu lingurita si nici cu pipeta, insa mai tarziu am descoperit ca i-l pot da cu o seringa mica, normal fara ac.

S-a intamplat sa si vomite, pentru ca papa cam lacom si apoi se cam agita, dar a trecut. Ideea e ca dupa masa sa il tin cat mai mult pe verticala, in brate si e mai bine.

In perioada aceasta a inceput sa descopere diverse in jurul lui, insa doar daca erau lucruri aproape cam la 20-30 de cm.

Important pentru tine ca mama este sa nu uiti de controlul la ginecolog la cam 40 de zile de la nastere si sa treci si pe la biserica, tot asa, dupa perioada de lauzie, ca sa iti citeasca preotul ceva sa poti intra apoi in biserica si sa participi si la botezul copilului tau.

Mihai dupa prima luna  a inceput sa se trezeasca noaptea mai rar sa manance, de maxim 3 ori pe noapte si alaptatul era suficient si doar 20-30 de min, cate 10-15 min la un san. In luna a doua i-am dat si o masa de lapte formula in decurs de 24 de ore, preferam sa fie dimineata devreme cand se trezea, ii dadea biberonul Alin ( sotul meu) si asa eu puteam sa dorm mai mult si sa ma pregatesc pentru restul zilei. Atentie, ziua voia san si din ora in ora uneori, asadar era foarte important pentru mine sa mananc si sa beau lichide, cand nu apucam, ma simteam epuizata si era extrem de greu .

Va pun si poze de la 1 luna jumatate cu Mihai, incepuse deja sa fie tentat de jucariile colorate, se uita la ele, le urmarea cu atentie.

Cand a implinit 2 luni, am facut vaccinul din schema obligatorie, nu a avut nici o reactie, insa preventiv i-am pus supozitor cu paracetamol, cate o jumatate la 8 ore, cam de 3 ori. Si am mai pus compresa cu Rivanol la locul intepaturii, din cand in cand il tamponam.

In perioada asta am fost nevoiti sa schimbam practic toata garderoba lui pentru ca deja primele hainute nu ii mai veneau deloc :).


2 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
29 iunie 2011 la 15:22 delete

Mada aici! :) Teo mica are deja 1 luna si 3 saptamani. Noi avem un pic de dilema cu luatul in greutate, ne lipsesc niste grame. A avut 3300kg la nastere, 3100kg cand am iesit din maternitate si acum, la 1 luna si 3 saptamani are 4300kg. :( Sper sa recuperam, dar trebuie sa-i dau supliment, pe care nu prea-l vrea...
E putin cam lenesa la supt.
Eu ii dau Infacol, la ea au inceput colicele cam la sfarsitul primei luni, daca nu si mai devreme; plange seara pe la 8 asa mai mult, pe urma se linisteste;in schimb,noaptea trebuie sa o trezesc eu pe ea uneori sa pape; are un program de trezire cam la 3 ore, insa uneori, daca suge pe la 12, se mai trezeste pe la 5 dimineata.
Cu hainutele, da... am plase si plasute si plasisoare cu lunile scrise pe ele... cu cele care sunt deja mici, pe unele nici n-a apucat sa le poarte... asta e! Cine traieste, creste!
Sa ne traiasca , sa creasca! Mari si frumosi si vigurosi!
Pupici! Multumim pentru sfaturi! Mai vrem! :)

Reply
avatar
1 iulie 2011 la 19:51 delete

Mada, lipsesc putine grame, nu te ingrijora, fiecare copil are ritmul lui.Mihai a avut luni cand punea 900g si altele cand punea mai putin.Si acum are perioade si perioade. Eu zic sa o lasi sa isi faca nanita de noapte, prima data cand Mihai a dormit de la 12 la 7 dimineata faceam ca trenul pe langa patut, la cateva zile insa deja imi arata ca lui asa ii place, sa doarma noaptea mai mult si asta e f bine! sa cresteti mari si frumoase!

Reply
avatar