Women on web – am fost si eu acolo

22:17:00 4 Comments A+ a-

Pe 14 octombrie a avut loc un eveniment dedicat femeilor active in online numit sugestiv Women on Web. Am primit invitatie si m-am dus, mai ales ca de ceva vreme ma ocup de blogul meu si mi-am promis mie insami ca nu voi mai renunta la pasiunea pentru scris si ca ma voi informa si documenta pe tema blogging cat de mult voi putea.
A fost un eveniment atipic fata de tot ce inseamna conferinta intr-un spatiu mai cu pretentii….ca deh, cand te duci la o conferinta organizata la Radisson Blue, te astepti la ceva mai “apretat” ca si stil si atmosfera. Sala arhiplina la inceput, s-a stat si in picioare pana s-au mai adus scaune. Nu am stat decat la primele 2 sesiuni din cele 3 anuntate, pentru ca nu am mai rezistat sa stau pe scaun….cu o sarcina de 36 de saptamani e un pic mai dificil sa rezisti pe un scaun clasic atatea ore.
Mi-a placut ca erau participante de toate varstele si energia feminina vibra puternic acolo, baietelul meu a dat din picioruse toata conferinta si ma facea sa rad. Probabil simtea cate fete frumoase erau in jurul lui.
Cristian Manafu ca si moderator imi place pentru ca da libertate speakerilor….dar parca de data aceasta unii vorbitori au cam alergat pe campuri nestiute si putin fara sens. Insa la asemenea eveniment nu cred ca era de dorit sa existe prea multe reguli. In orice caz, au fost prezentari din care am retinut ceva si am notat ceva ce voi si aplica – Cristina Chipurici a fost creativa si coerenta si …..naturala. La fel Corina Dragotescu sau Oana Dobre. Doua femei cu o meserie grea, de ziarist incercat de multe si care stiau foarte bine despre ce vorbeau .  Se vedea ca si Corina si Oana  se accepta pe sine asa cum sunt si au un simt al realitatii bine dezvoltat. Cristina era mai emotionata, insa mi se pare firesc, ea este oarecum la inceput de drum. Au transmis mesaje clare toate cele 3 si dupa discursurile lor am simtit ca am avut de castigat ceva. Imi pare rau ca nu am rezistat pana la capat sa o reascult pe Alina Zara.
Cristina Bazavan a fost ca de obicei suprinzatoare, insa pretioasa…si e firesc, ca si editor sef la o revista cum este Tabu. Totusi a impus distanta, asta am simtit si eu mi-as fi dorit un inceput de conferinta mai cald.
Marius Nedelcu a fost atat de condus in discurs de sponsorul din spate, incat am vrut sa il intreb cate Activia bea pe zi si daca stie toate ingredientele din acest iaurt care nu e atat de sanatos pe cat de laudat este. Sa-l intrebe pe domnul doctor Mencinicopschi mai bine . In primul rand aromele din acest iaurt nu prea mai au legatura cu naturalul….oricum e mai bun decat un meniu BigMac.
Bogdana Butnar….mi-a adus aminte de stand-up comedy, ne-a facut sa radem ceea ce este super, cel mai greu e sa faci o sala de necunoscuti sa rada. Totusi nu am ramas cu nimic dupa prezentarea ei. Mi-a parut rau de ceea ce a spus, ca este bolnava, sper sa isi gaseasca repede leac.
Bobby Voicu a venit cu sfaturi practice, insa tratate cam superficial ….si la fel cu atitudinea semi-relaxata si neglijenta parca parea ca ne face o favoare ca este acolo. Poate ca a ajuns la un nivel la care isi permite sa faca asa…..insa mie nu mi-a placut si in timpul prezentarii lui m-am uitat de doua ori la ceas….asta a fost.
Andrei Rosca. Nu am inteles mesajul lui. Desi m-am concentrat. Insa a folosit aceeasi metafora folosita de Bogdana cu pestera si cu omul preistoric …demonstratie clara ca daca esti speaker la o conferinta , cam trebuie sa stai la tot programul ca sa nu te repeti la distanta de cateva ore cu acelasi artificiu de discurs. In orice caz a fost o prezentare in timpul careia am preferat internetul. Si nu eram numai eu in acest caz.
Este nevoie sa mai avem acest gen de evenimente pentru cei activi in mediul online, este super sa ii poti vedea pe cei din spatele paginilor de web, sa iti vezi interlocutorii si concurentii, afli pe gratis lucruri dintr-un domeniu pe tema caruia inca nu este prea multa literatura practica. Mi-am dat seama ca mediul online e abea la inceput, ca peste ani de zile va deveni ceva banal, insa pana atunci merita exploatat din toate punctele de vedere. Nevoia de comunicare e mare, mai ales in perioade de recesiune si de blazare in exprimare – nu mai avem curaj sa iesim in public sa ne spunem ideile, insa iesim pe online, unde nu ne poate scuipa nimeni si asta ne ajuta pe toti. Depinde cat ne lasam ametiti de online, poate deveni o capcana acest mediu. Ne testeaza exact dezvoltarea noastra ca si indivizisi rezistenta la fascinatia cuvantului.
Astept cu interes urmatoarea editie unde sper sa mai primesc o invitatie.

4 comments

Write comments
Enchanting Me
AUTHOR
18 octombrie 2010 la 13:32 delete

Imi place mult noua hainuta a blogului tau. :)

Reply
avatar
Ladybook
AUTHOR
19 octombrie 2010 la 10:24 delete

multumesc mult! si eu am fost surprinsa sa vad cate chestii for free gasesti pe acest spatiu dedicat blogurilor si care arata f bine. Logo-ul mi l-am facut singura cautand pe Google imagini si apoi jucandu-ma in Power Point :).

Reply
avatar
Enchanting Me
AUTHOR
19 octombrie 2010 la 13:17 delete

Felicitari inca o data! Arati foarte bine la cele 37 de saptamani. Sa fiti sanatosi aman(doi)-(de fapt) trei (pentru ca si tati e important) ! :P

Reply
avatar
Ladybook
AUTHOR
19 octombrie 2010 la 16:29 delete

multumesc :). Toti 3 suntem simpatici si sanatosi. Tati este foarte important.

Reply
avatar