Daca eram copil pe vremea corona virus

20:12:00 0 Comments A+ a-


Stiu ca azi toti suntem dati peste cap de coronavirus, din diverse perspective. Parca nu mai suportam statul in casa, presiunea financiara, nu stim ce se intampla dupa, nu stim daca avem risc real sa ne contaminam, nu stim clar nimic.
Astazi nsa ascultand niste stiri si niste lucruri, am avut un mic soc. Ce ar fi nsemnat pentru mine daca eram azi copil si as fi trait aceste vremuri de izolare ca si copil.
Am avut o faza de panica si mi-am dat seama ca as fi fost terifiata. Nu de boala.
Sunt multi copii care sunt obligati sa ramana izolati in casa fie cu parinti complet indiferenti, asta e un prag, urmeaza pragul urmator , cei violenti, cei alcoolici. Copiii astia traiesc doua drame in acelasi timp: aud la televizor ca este o boala urata si oamenii mor si in acleasi timp stau cu frica daca isi iau vreuna peste ochi cand parintele va explida de stres sau va scapa un pahar in plus.

Si da, eu recunosc, ca avand toata viata mea de copil frica de a sta cu tatal meu in casa, pentru violenta lui verbala si fizica, recunosc ca acest corona virus ar fi fost si mai greu de dus, poate chiar imposibil. Am trecut prin episoade de depresie in viata mea, insa singura fiinta care m-a dus la gandurile cele mai negre a fost el. Daca ar fi fost corona virus si eu as fi ramas cu tatal meu in casa, as fi fugit din casa, chiar cu riscul bolii.

Si ma doare ca azi sunt inca copii care trec prin asta. Sunt copiii care se simt in casa in mare nesiguranta decat se simt afara, pe strada.