Chec cu banane si faina de migdale

12:28:00 0 Comments A+ a-


Am facut cel mai simplu chec cu banane si faina de migdale, un fel de preparatul bucataresei obosite si nu prea pricepute. Ma tot impiedecam prin bucatarie de doua banane cam innegrite si am zis hai sa le fac felul. In capul meu mereu faina de migdale era adresata doar specialistilor in macarons. Dupa ce am citit reteta de macarons mi-am dat seama ca eu asa ceva nu sunt pregatita sa fac. Adica nu intre o supa si o friptura. Pentru ca acest chec, asa l-am facut, avand pe foc la fiert o supa de legume si pregatind o friptura la cuptor.

Hai sa va zic cum am facut si ce am folosit:
- 2 banane cam negre
- 2 oua
- jumatate de lingurita de praf de copt
- 2 plicuri de zahar vanilat Dr Oetker Vanilie de Bourbon
- 5 linguri de faina de migdale
- 2 linguri de faina alba
- cateva picaturi de zeama de lamaie care nu stiu daca au vreun sens, eu le-am pus

Bananele le-am rupt bucatele intr-un castron mare si am venit peste ele cu blenderul, le-am facut piure. Apoi am pus doua oua intregi si am continuat cu mixerul la viteza 2 din 7, cam asa. Treptat am adaugat si faina de migdale, praful de copt si zaharul vanilat, faina alba, lamaia, tot. Am folosit mixerul maxim 10 minute. Apoi chestia asta care nu arata foarte promitator am turnat-o in tava unde deja era pusa hartia de copt. Deasupra am taiat niste mar curatat de coaja in cubulete si la fel am rupt niste bucatele de ciocolata de menaj.
Am pus tava la cuptorul incalzit inainte, nu stiu cate grade, eu am cuptor clasic pe gaz, fara termometru. Am lasat 10 minute fara sa deschid si apoi am tot verificat. Cand s-a colorat un pic deasupra am scos tava, apoi am scos asa cu hartia de copt checul pe masa. La cateva minute cand s-a racit am taiat si am fost tare incantata, nu doar eu.

Ce am aflat singura? Ca faina de migdale nu este doar pentru chestii fandosite si frantuzite, deja acum am alte idei prin cap si curand o sa le pun in aplicare.
Faina de migdale am luat-o de la Food Mall de aici, un magazin online care are si faina de toate felurile, drojdie, faimoasa drojdie umeda, plus biscuiti, prajituri de casa diverse, biscuiti vrac, etc.

Voi ce retete simple folositi des?