Romanul si padurea

18:26:00 0 Comments A+ a-



Gilles Thevenin, cel ce detine in prezent brandul de parfumuri Lubin, dadea recent share pe profilul lui la un articol despre cum romanii isi bat joc de paduri, cum incurajeaza defrisarea si cum cei ce pazesc padurile sunt omorati. Gilles este un vehement militant pro-natura si pe profilul lui gasesti mereu articole relevante din domeniu.

Mi-a fost rusine sa vad la el Romania mentionata.
Si ma simt ca un nimic. 
Nimic pentru ca nu stiu ce pot face eu, ce poti face tu, adica noi oamenii de rand, care muncim, ne platim taxele si apoi vedem ce iese din banii nostri: crima, mizerie, furt.

Bai, una e sa furi un calculator, un telefon.
Dar sa furi lemnul si padurea pe care le produce natura asta mi se pare crima contra umanitatii.

Azi aflu de stirea cu ursul lovit si lasat in agonie.
Aici nu mai am cuvinte.
Nu mai am sens, nu mai am nimic.

Trec aproape zilnic pe lnga o Catedrala care ne-a mancat bani din bugetul acestui oras unde apropos nu se poate construi un spital pentru copii, dar construim in numele Domnului o monstruozitate. Nu cred ca Dumnezeu ar aproba asta.

Sunt om matur si trecut prin multe. Dar niciodata nu m-am simtit mai inutila decat in ultima perioada. Am impresia ca am invatat, am muncit, am facut ceva si totusi nu am facut nimic. Totul se anuleaza cand vezi ca in jurul tau esti mintit cu un cinism demonic.

Ok, ne-ati luati bani, ne-ati furat atatea, dar nici padurea nu ne-o mai lasati???