Podkin O Ureche la Gaudeamus

14:26:00 0 Comments A+ a-



ÃŽn perioada 22-24 noiembrie 2019, la târgul de carte Gaudeamusm - Pavilionul B2, Podkin O Ureche va fi vedeta standului Editurii Paralela 45. 
Vizitatorii standului au ocazia să câștige cărÈ›i în valoare de 300 de lei, interacÈ›ionând cu mascota Podkin È™i, de asemenea, pot afla ce alte aventuri îl aÈ™teaptă pe Podkin în seria Saga celor Cinci Tărâmuri. Legenda lui Podkin O Ureche, prima carte a seriei Saga celor Cinci Tărâmuri, publicată de către editura Paralela 45 È™i lansată în vara acestui an, este ancorată în genul fantastic È™i urmăreÈ™te aventura lui Podkin, un iepuraÈ™ visător È™i răsfățat. Pentru a promova lectura în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 8 È™i 14 ani, editura Paralela 45 a lansat o campanie care îl are în prim plan pe Podkin. 

Fanii acestuia sunt invitaÈ›i să lectureze primul volum È™i să îl recomande È™i prietenilor lor. AceÈ™tia pot intra pe Facebook, în grupul de prieteni al lui Podkin, unde pot fi la curent cu toate aventurile iepuraÈ™ului È™i pot descoperi dacă vremurile fericite se vor întoarce vreodată în colonii. La fel cum Podkin a avut nevoie de Paz È™i Puk pentru a ieÈ™i din toate încurcăturile, copiii sunt învățaÈ›i că È™i ei au nevoie de prieteni È™i că cele mai bune aventuri se trăiesc împreună. Grupul Podkin la care sunt invitaÈ›i copiii să se înscrie: https://www.facebook.com/groups/930860907298480/ 

Legenda lui Podkin O Ureche constituie o lecÈ›ie de viață pentru micii È™i marii cititori deopotrivă. Povestea face apel nu doar la sensibilitatea cititorilor, ci È™i la valorile morale È™i sociale, invitându-i să reflecteze la consecinÈ›ele unor acte aparent banale È™i să facă distincÈ›ii importante între scopurile pe care È™i le stabilesc. 
ÃŽn acelaÈ™i timp, lectura unei poveÈ™ti de acest calibru rămâne o experiență de neuitat, aÈ™a cum au mărturisit mulÈ›i dintre cititorii ei. Sunt stimulate imaginaÈ›ia È™i curiozitatea, emoÈ›iile definitorii pentru formarea empatiei, dar È™i sentimentele care stau la baza oricărei personalități armonioase, cum ar fi iubirea, încrederea în sine, loialitatea È™i bucuria vieÈ›ii. 
„Un bestseller precum Legenda lui Podkin O Ureche este o oportunitate pe care ne bucurăm să o oferim copiilor români. Editura Paralela 45 are ca misiune să selecteze cele mai noi apariÅ£ii editoriale, premiate ÅŸi apreciate de către cititori la nivel internaÅ£ional, precum ÅŸi lecturi clasice care pot îmbogăţi imaginaÅ£ia ÅŸi creativitatea ÅŸi pot constitui repere pentru formarea valorilor copiilor, tinerilor ÅŸi cititorilor de orice vârstă.”, a declarat Viorel Zaicu, director editorial Editura Paralela 45.

 ÃŽn luna ianuarie 2020 va apărea volumul 2 din Saga celor Cinci Tărânuri, intitulat Secretul Scorburii ÃŽntunecate. Kieran Larwood, autorul, a fost distins în 2011 cu prestigiosul premiu Chicken House Children’s Fiction. ÃŽn 2017, cartea Legenda lui Podkin O Ureche a câștigat Blue Peter Book Award pentru „Cea mai bună poveste”, fiind votată de către copii cu vârste cuprinse între 8 È™i 13 ani din Marea Britanie. Kieran Larwood a declarat atunci că „este o mare onoare, mai ales că am crescut urmărind seriile Blue Peter, iar faptul că a fost votată de către copii face acest lucru È™i mai grozav”. DeÈ™i nu este încă încheiată, Saga celor Cinci Tărâmuri È™i-a găsit deja locul în raftul clasicilor literaturii fantastice, alături de Stăpânul Inelelor È™i Harry Potter. 

ÃŽn urma extraordinarului succes în rândul cititorilor, editorii au extins seria de la trei la È™ase volume, iar drepturile de publicare s-au vândut în Germania, FranÈ›a, SUA, China, Olanda, Rusia È™i numeroase alte țări. Filmul serial realizat după cărÈ›ile din Saga celor Cinci Tărâmuri va fi distribuit în curând la nivel internaÈ›ional. Autorul Kieran Larwood (fost profesor) È™i ilustratorul David Wyatt au reuÈ™it să construiască o lume fantastică, plină de aventură È™i necunoscut, printr-o colaborare eficientă, al cărei scop final este unul educativ pentru tinerii cititori. David Wyatt este celebrul artist care a ilustrat, printre altele, bestsellerurile internaÈ›ionale scrise de J.R.R. Tolkien, Terry Pratchett, Philip Pullman È™i Brian Jacques. 

Pe lângă stimularea creativităţii prin lectură, Legenda lui Podkin O Ureche poate reprezenta È™i un foarte bun subiect de studiu. Faptul că autorul acestei cărÅ£i a fost profesor în trecut face ca personajele È™i întâmplările descrise să aibă o latură umană, prezentă È™i actuală în vieÈ›ile noastre. Cu ocazia acestei lecturi, copiii pot dezbate È™i înÈ›elege aspecte precum diferenÈ›ele dintre genuri È™i aÈ™teptările pe care societatea le are de la ele, diversitatea oamenilor, posibilitatea de a analiza sentimentele È™i procesele de conÈ™tiință ale personajelor, noÈ›iunea de refugiu È™i găsirea corespondentului din lumea reală, înÈ›elegerea È™i creÈ™terea sentimentului de empatie. 

Despre Editura Paralela 45 

Editura Paralela 45 aniversează în această toamnă 25 de ani de existență pe piaÈ›a editorială din România È™i are în prezent 4 departamente editoriale: ficÈ›iune, nonficÈ›iune, literatură pentru copii È™i adolescenÈ›i È™i educaÈ›ional – cu 72 de colecÈ›ii care acoperă peste 70 de domenii. Au fost publicate, de la înfiinÈ›are, aproape 5.000 de titluri, în peste 18.000.000 de exemplare. Editura Paralela 45 a fost premiată în repetate rânduri atât pentru activitatea editorială, cât È™i pentru valoarea cărÈ›ilor editate (de către Târgul InternaÈ›ional de Carte „Gaudeamus” – „Premiul de Excelență” în 2001 È™i 2008, Uniunea Scriitorilor din România, AsociaÈ›ia Scriitorilor ProfesioniÈ™ti din România È™.a.).

Pentru a afla mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.edituraparalela45.ro şi https://www.facebook.com/edituraparalela.patruzecisicinci/