Podkin O Ureche la Gaudeamus

14:26:00 0 Comments A+ a-În perioada 22-24 noiembrie 2019, la târgul de carte Gaudeamusm - Pavilionul B2, Podkin O Ureche va fi vedeta standului Editurii Paralela 45. 
Vizitatorii standului au ocazia să câștige cărți în valoare de 300 de lei, interacționând cu mascota Podkin și, de asemenea, pot afla ce alte aventuri îl așteaptă pe Podkin în seria Saga celor Cinci Tărâmuri. Legenda lui Podkin O Ureche, prima carte a seriei Saga celor Cinci Tărâmuri, publicată de către editura Paralela 45 și lansată în vara acestui an, este ancorată în genul fantastic și urmărește aventura lui Podkin, un iepuraș visător și răsfățat. Pentru a promova lectura în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, editura Paralela 45 a lansat o campanie care îl are în prim plan pe Podkin. 

Fanii acestuia sunt invitați să lectureze primul volum și să îl recomande și prietenilor lor. Aceștia pot intra pe Facebook, în grupul de prieteni al lui Podkin, unde pot fi la curent cu toate aventurile iepurașului și pot descoperi dacă vremurile fericite se vor întoarce vreodată în colonii. La fel cum Podkin a avut nevoie de Paz și Puk pentru a ieși din toate încurcăturile, copiii sunt învățați că și ei au nevoie de prieteni și că cele mai bune aventuri se trăiesc împreună. Grupul Podkin la care sunt invitați copiii să se înscrie: https://www.facebook.com/groups/930860907298480/ 

Legenda lui Podkin O Ureche constituie o lecție de viață pentru micii și marii cititori deopotrivă. Povestea face apel nu doar la sensibilitatea cititorilor, ci și la valorile morale și sociale, invitându-i să reflecteze la consecințele unor acte aparent banale și să facă distincții importante între scopurile pe care și le stabilesc. 
În același timp, lectura unei povești de acest calibru rămâne o experiență de neuitat, așa cum au mărturisit mulți dintre cititorii ei. Sunt stimulate imaginația și curiozitatea, emoțiile definitorii pentru formarea empatiei, dar și sentimentele care stau la baza oricărei personalități armonioase, cum ar fi iubirea, încrederea în sine, loialitatea și bucuria vieții. 
„Un bestseller precum Legenda lui Podkin O Ureche este o oportunitate pe care ne bucurăm să o oferim copiilor români. Editura Paralela 45 are ca misiune să selecteze cele mai noi apariţii editoriale, premiate şi apreciate de către cititori la nivel internaţional, precum şi lecturi clasice care pot îmbogăţi imaginaţia şi creativitatea şi pot constitui repere pentru formarea valorilor copiilor, tinerilor şi cititorilor de orice vârstă.”, a declarat Viorel Zaicu, director editorial Editura Paralela 45.

 În luna ianuarie 2020 va apărea volumul 2 din Saga celor Cinci Tărânuri, intitulat Secretul Scorburii Întunecate. Kieran Larwood, autorul, a fost distins în 2011 cu prestigiosul premiu Chicken House Children’s Fiction. În 2017, cartea Legenda lui Podkin O Ureche a câștigat Blue Peter Book Award pentru „Cea mai bună poveste”, fiind votată de către copii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani din Marea Britanie. Kieran Larwood a declarat atunci că „este o mare onoare, mai ales că am crescut urmărind seriile Blue Peter, iar faptul că a fost votată de către copii face acest lucru și mai grozav”. Deși nu este încă încheiată, Saga celor Cinci Tărâmuri și-a găsit deja locul în raftul clasicilor literaturii fantastice, alături de Stăpânul Inelelor și Harry Potter. 

În urma extraordinarului succes în rândul cititorilor, editorii au extins seria de la trei la șase volume, iar drepturile de publicare s-au vândut în Germania, Franța, SUA, China, Olanda, Rusia și numeroase alte țări. Filmul serial realizat după cărțile din Saga celor Cinci Tărâmuri va fi distribuit în curând la nivel internațional. Autorul Kieran Larwood (fost profesor) și ilustratorul David Wyatt au reușit să construiască o lume fantastică, plină de aventură și necunoscut, printr-o colaborare eficientă, al cărei scop final este unul educativ pentru tinerii cititori. David Wyatt este celebrul artist care a ilustrat, printre altele, bestsellerurile internaționale scrise de J.R.R. Tolkien, Terry Pratchett, Philip Pullman și Brian Jacques. 

Pe lângă stimularea creativităţii prin lectură, Legenda lui Podkin O Ureche poate reprezenta și un foarte bun subiect de studiu. Faptul că autorul acestei cărţi a fost profesor în trecut face ca personajele și întâmplările descrise să aibă o latură umană, prezentă și actuală în viețile noastre. Cu ocazia acestei lecturi, copiii pot dezbate și înțelege aspecte precum diferențele dintre genuri și așteptările pe care societatea le are de la ele, diversitatea oamenilor, posibilitatea de a analiza sentimentele și procesele de conștiință ale personajelor, noțiunea de refugiu și găsirea corespondentului din lumea reală, înțelegerea și creșterea sentimentului de empatie. 

Despre Editura Paralela 45 

Editura Paralela 45 aniversează în această toamnă 25 de ani de existență pe piața editorială din România și are în prezent 4 departamente editoriale: ficțiune, nonficțiune, literatură pentru copii și adolescenți și educațional – cu 72 de colecții care acoperă peste 70 de domenii. Au fost publicate, de la înființare, aproape 5.000 de titluri, în peste 18.000.000 de exemplare. Editura Paralela 45 a fost premiată în repetate rânduri atât pentru activitatea editorială, cât și pentru valoarea cărților editate (de către Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus” – „Premiul de Excelență” în 2001 și 2008, Uniunea Scriitorilor din România, Asociația Scriitorilor Profesioniști din România ș.a.).

Pentru a afla mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.edituraparalela45.ro şi https://www.facebook.com/edituraparalela.patruzecisicinci/