Sondaj Vegis.ro: Venirea toamnei, o provocare pentru imunitatea a 70% dintre romani

19:00:00 0 Comments A+ a-



Vestile de la Vegis au sosit exact in plina raceala. Eu am fost cea mai afectata, sa zic asa, adica tona de muci - scuzati termenul -, dar am aflat ca asta e de bine, adica corpul scoate afara tot ce e naspa.
Va las mai jos cu informatii serioase despre imunitate, cum ne descurcam cu ea si nu uitati sa va luati dimineata lingurita aia de miere Manuka.




Peste 70% din romani observa ca schimbarea anotimpurilor le afecteaza nivelul de energie si chiar starea de sanatate, iar un procent similar considera ca au nevoie de o cura de crestere a imunitatii, arata un sondaj recent al Vegis.ro, magazin online de produse bio si naturiste. Cei mai multi romani (76%) considera ca si imunitatea copiilor are nevoie de un boost la inceputul toamnei, mai ales cand (re)intra in colectivitate. 

Schimbarea de temperatura, de multe ori brusca, stresul crescut, dar si reintrarea copiilor in colectivitate odata cu inceperea noului an scolar sunt factori care afecteaza starea generala de sanatate, considera romanii, potrivit sondajului Vegis.ro. Tocmai de aceea, multi dintre acestia apeleaza la ajutoare pentru a creste imunitatea. 

Romanii sunt tot mai constienti de rolul important pe care sistemul imunitar il are pentru starea generala de sanatate si de faptul ca acesta asigura capacitatea organismului de a se proteja si de a lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si toxinelor. O cura de imunitate se traduce mai mult intr-o cura de preventie, de sustinere a organismului, pentru ca acesta sa reziste si sa fie pregatit pentru schimbarile dintre anotimpuri, a precizat Mihai Bucuroiu, director general si fondator Vegis.ro. 

Astfel, 55% considera ca toamna se imbolnavesc mai usor decat in restul anului, iar aproape doua treimi dintre respondenti aleg sa urmeze cure de sustinere a imunitatii la schimbarea anotimpurilor. In privinta imunitatii copiilor, doar 4,6% considera ca nu este nevoie ca acestia sa consume produse speciale, in timp ce aproape un sfert dintre parinti au precizat ca folosesc produse care cresc imunitatea copiilor pe parcursul intregului an. 

Am observat in ultimii ani ca perioada de dinaintea inceperii scolii este marcata de cresteri ale vanzarilor de produse apicole si formule complexe de vitamine – peste 20% pe segmentul produselor care ajuta la mentinerea sanatatii in general si indeosebi la cresterea imunitatii. O tendinta evidenta este pe zona produselor care pot fi administrate copiilor, cum ar fi mierea de Manuka si siropurile bogate in vitamina C, unde cresterile merg spre 35%. De altfel, sondajul ne-a aratat ca doua treimi dintre cei care au facut macar o data o cura de imunitate au procedat la fel si in cazul copiilor, a mai adaugat Mihai Bucuroiu. 



Vitamina C, ghimbirul, mierea de Manuka, usturoiul, dar si combinatiile de vitamine sunt preferate de adulti in curele de crestere a imunitatii, in timp ce pentru copii cei mai multi aleg complexurile de vitamine (61%) si produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka (55%).
Totodata, cei care au raspuns intrebarilor Vegis.ro considera ca imunitatea este strans legata si de alti factori, prin urmare, pentru a evita episoadele imbolnavire, au grija la alimentatie (53%), la orele de somn (28%) si lucreaza la reducerea nivelului de stres (20%).  
La inceputul acestui an, am realizat un sondaj similar care ne-a aratat ca 80% dintre romani si-au propus pentru 2019 sa traiasca mai sanatos, sa reduca atat consumul de alimente care afecteaza starea de sanatate – de exemplu, cele procesate sau cu un continut ridicat de zahar -, cat si factorii de stres. Ne bucuram sa vedem ca se tin de acest plan si ca lucreaza activ la a avea un stil de viata mai sanatos, a declarat Mihai Bucuroiu.


Despre Vegis.ro 

Vegis.ro este cel mai mare magazin online de produse naturiste din Romania. Infiintat la inceputul anului 2012, Vegis.ro comercializeaza de peste 6 ani produse naturiste, bio sau vegane, pentru cei interesati de un stil de viata sanatos si o nutritie bazata pe produse ecologice si naturale.  

Din sediul de la Brasov, Vegis.ro livreaza produse sanatoase in toata tara, in 24-48 de ore de la confirmarea comenzii. Fiecare produs care intra in stocul Vegis.ro este insotit de o factura si de o declaratie de conformitate a calitatii produselor. Compania este certificata ecologic furnizand astfel garantia ca produsele, procedurile de lucru si de depozitare sunt in conformitate cu reglementarile comunitare si nationale in vigoare. 

De asemenea, Vegis.ro este unicul site din Romania certificat de catre cel mai mare producator mondial de suplimente Solgar avand licenta RO111, acordata pentru standardele ridicate de profesionalism oferite clientilor sai.

Vegis.ro a castigat in 2018, 2017 si 2016 premiul pentru Cel mai Bun Magazin Online de Produse Organice si Naturale, si premiul pentru Magazinul Anului in 2017, in cadrul Galei Premiilor e-Commerce.