Pelikan lanseaza un stilou editie limitata in onoarea Regelui Mihai

09:52:00 0 Comments A+ a-


Pelikan, brandul german de instrumente de scris de lux, alaturi de Casa Majestatii Sale, a realizat o editie speciala a unui stilou in onoarea Regelui Mihai I al Romaniei. Proiectul, initiat pe timpul vietii suveranului, in 2017, a primit consimtamantul acestuia devenind astfel o initiativa unica in lume. Dupa doi ani, cele 300 de exemplare ale instrumentului de scris de lux ce poarta semnatura Regelui Mihai, sunt disponibile spre achizitionare in baza unei liste de inscriere. 

In toata istoria de 180 ani a brandului nu a mai existat nicio alta personalitate pe plan national sau mondial in onoarea careia Pelikan sa dedice o editie speciala.

Cele 300 de exemplare ale stiloului Regele Mihai I al Romaniei sunt manufacturate cu cea mai mare atentie, folosindu-se in realizarea acestuia aur de 18K pentru penita si de 23,5K pentru coroana regala si decoratiuni. Pe langa semnatura celui mai iubit suveran roman, stiloul poarta si gravura dictonului caruia Regele Mihai I i-a fost fidel toata viata: Nihil sine Deo.  

Proiectul companiei Herlitz Romania, impreuna cu Casa Majestatii Sale, arata ca valorile comune, venite din istorie, pot face un arc peste timp sub „Litera de Rege”. Semnatura Regelui Mihai I al Romaniei gravata pe stiloul de colectie Pelikan ne face sa intelegem ce inseamna asumarea cuvantului dat sau scris – declara Ion Tuca, Director Casa Majestatii Sale.

Prezentarea in premiera mondiala a stiloului a avut loc la Bucuresti, in prezenta Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei romane si a Altetei Sale Regale Principele Radu, care au participat la dezvaluirea acestui obiect creat, deopotriva, cu arta si cu inalt mestesug tehnic. La evenimentul „Litera de Rege” a fost prezent un public numeros, alcatuit din membri ai societatii civile, ai mediului economic si jurnalisti.  In cadrul evenimentului, reprezentantii Herlitz Romania au oferit primul exemplar al seriei Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei romane, care a decis ca acesta sa ramana cunoscut drept “Stiloul Regelui” si sa fie expus la Castelul Peles. 

Inca de cand am fost acceptati ca si furnizori ai Casei Regale, in 2014, dorinta noastra a fost de a fi alaturi de Regele nostru si de Casa Regala prin tot ceea ce putem face noi cel mai bine in materie de papetarie si birotica. Ideea aceasta de a lansa un instrument de scris in onoarea celui mai iubit monarh roman, s-a nascut in 2016. Visul nostru de atunci a fost sa cream acest instrument de lux in onoarea si in prezenta Regelui Mihai. Din pacate, Regele a decedat in 2017 si, asa cum era firesc am amanat acest proiect si am respectat cu durere doliul de un an.  In 2019, impreuna cu Casa Regala, am luat hotararea sa continuam eforturile noastre si sa lansam aceasta Editie Regala in memoria Regelui Mihai si ea sa exprime valorile primordiale pe care Regele si brandul Pelikan le au in comun, si anume traditia, loialitatea si onoarea – declara Horatiu Nicolau, Director General Herlitz Romania.

Alte patru stilouri din editia speciala au fost achizitionate in timpul evenimentului, printr-o licitatie caritabila. Fiecare stilou s-a vandut cu peste 2.000 euro si s-au strans astfel aproape 9.000 euro, fonduri ce au fost directionate catre Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles. 

Stiloul “Regele Mihai I al Romaniei –Editie Regala” face parte din categoria instrumentelor de scris de lux. Stilourile ramase se vor vinde online, prin inregistrarea in platforma dedicata, www.LiteraDeRege.ro, iar costul unui exemplar este de 3.800 lei + TVA. Detaliile unui stilou regal

Capacul fiecarui stilou din Editia Regala este evidentiat de semnatura armonioasa a Regelui Mihai I si poarta decoraţiuni placate cu aur de 23,5K, iar in partea lui superioara contine logo-ul Pelikan. Inelul superior este gravat cu dictonul Casei Regale a Romaniei: „NIHIL SINE DEO”, dicton respectat cu ardoare de catre Rege. Coroana Intregirii, etalata pe corpul stiloului, este realizata din alama placata cu aur de 23,5K finisata in doua nuante. 
Penita stiloului este creata din aur de 18K, parţial placata cu rodiu şi inscripţionata manual cu motivele şi logo-ul Pelikan. Corpul stiloului este confectionat in totalitate dintr-o rasina de inalta calitate, de culoare neagra, cu o dimensiune generoasa: 14,1 cm lungime, o circumferinta de 13,5 mm, o greutate de 30 grame si o capacitate a pistonului de 1,35 ml.
Stiloul este prevazut cu un piston cu mecanism diferential si de asemenea, cu o fereastra dispusa pe toata circumferinta sa, pozitionata deasupra gripului, cu scopul de verificare a nivelului de cerneala.
Fiecare stilou din aceasta editie speciala a fost realizat manual, in fabrica Pelikan din Germania. Brandul are un respect deosebit pentru traditie si se sprijina pe decenii de experienta, iar fiecare instrument de scris din Editia Regala creat poarta cu sine importanta si valorile pe care Regele Mihai I le-a lasat mostenire peste generatii – adauga Horatiu Nicolau.

Despre Pelikan 

Pe 28 aprilie 2018, s-au implinit 180 de ani de existenta a brandului Pelikan. Pelikan este un brand cu care, de multe generatii, se asociaza conceptul de scris de mana si chiar ideea de stilou. Stiloul Pelikan – din categoria instrumentelor de scris de lux – s-a nascut in 1929, fiind prevazut cu un mecanism de alimentare cu piston diferential, revolutionand stilourile si influentand pozitiv tehnica scrisului caligrafic.

Pelikan face parte din istoria Hanovrei, orasul in apropierea caruia functioneaza si astazi fabrica Pelikan deschisa in 1838. Diferite strazi si locatii din Hanovra aduc omagiu legaturii speciale dintre brand si orasul unde au fost puse bazele companiei pe care o cunoastem azi: Carl-Hornemann Strasse, Gunther-Wagner Allee, Pelikanplatz, Pelikanstrasse, Tintengraben (”sant  cu cerneala”).

In Romania, Pelikan este gestionat de Herlitz Romania, ce are in acest moment o echipa de 72 persoane care coordoneaza toate operatiunile din sediul central din Targu Mures. Din 2012, de cand Grupul Pelikan a inceput preluarea operatiunilor Herlitz la nivel mondial, Herlitz Romania a preluat si brandul Pelikan, in acest moment coordonand prezenta ambelor branduri in tara si in Republica Moldova.

Sursa: comunicat de presa