Ne vaccinam sau nu

23:12:00 0 Comments A+ a-


Scriu articolul in timp ce ascult cea mai recenta discutie din spatiul public pe acest subiect. 
Ce remarc? Nici bine nu incepe discutia, Olivia Steer spune ca nu vrea o discutie in contradictoriu, cand nici bine nu a inceput discutia. Mesteca guma si rasfoieste nervoasa o carte din care citeste. 

Mie nu imi place deloc sistemul medical ca si idee. Dar deloc. Stau cu migrene, dureri si evit sa iau ceva. Pana iau o aspirina sau un paracetamol, ma gandesc de 1000 de ori si renunt. De fapt nu imi place nici sa beau ceai de sunatoare cand ma doare stomacul. Ideal ar fi sa fiu sanatoasa perfect mereu, sa nu ma doara nimic si asta sa fie pe tot Globul Pamantesc. Toti sa fim sanatosi si sistemul medical sa fie zero. sa fie inutil.

Primii medici, vraci, sau ce erau, au aparut acum mii de ani. Dovada ca omul a simtit nevoia ca sa faca el ceva cu mana lui sa scape de durere, de suferinta si da, uneori si-a facut si rau. 
Nu vrem sa luam remedii, pastile si vaccinuri? Avem varianta celorlalte fiinte de pe planeta, adica a animalelor, care aia e, mor cand le vine vremea, urmeaza selectia naturala, ele nu au nici aspirina, nici vaccin, nici antibiotice, nimic.

Nu o sa ne salveze nici alaptarea pana la 3 ani, nici vaccinurile, nici laptele de soia si nici Vitamina C luata capsule. Ne invartim intr-un mediu creat si de noi. Noi, oamenii, noi vrem medicamente, noi avem de mii de ani infiltrat in ADN credinta a ne ridica deasupra Naturii prin aceste ceva-uri pe care le producem ca sa le inghitim, sa le injectam si sa scapam de suferinta.Mereu am vrut sa fim mai cu mot.

Sunt vaccinata. Copilul meu e vaccinat. Am facut asta pentru ca asta e varianta de azi de a ma pazi si eu si familia de niste boli de care acum niste zeci si sute de ani mureau oameni. Nu mai vrem TBC, nu mai vrem rujeola si alte lucruri. Bineinteles ca ne-am informat inainte, am vorbit cu medici, am fost intrebati de istoricul familiei, de analize etc. Atat ca poti ca si om si ca om de stiinta sa stii. Dar nu e nimeni Dumnezeu sa iti spuna ca da, vaccinul e complet lipsit de risc.

Vaccinul da, are riscuri. Exista risc si cand facem o banala injectie, Exista risc cand luam un antibiotic banal. Pe vremea lui Ceausescu am auzit de copii care au murit dupa vaccin sau care au ramas cu sechele. Dar aud inca ca mor copii de rujeola....

Ce este periculos este cand apar voci de genul Oliviei, ea o avea intentii bune, o cred, e mama, are copii, insa felul cum apare de fiecare data in spatiul public si modul incoerent de a povesti, face din start sa te intrebi: Ok, Olivia zice ca vaccinurile sunt naspa, pai atunci de ce toata familia mea e vaccinata si suntem ok? De ce e asa de incoerenta? Sunt necesari oameni ca si Olivia, adica care se ridica contra curentului, insa care sa vina sa explice clar de ce trebuie sa eliminam ceva din viata noastra. Clar, calm si cu argumente bine cladite.