Inflatie de parenting

21:23:00 0 Comments A+ a-


Daca dai search pe google pentru orice mizilic gen biberon, pampon, scutec sau lapte praf, gasesti zeci si sute de articole scrise de parenting guru and specialisti de care pur si siplu incep sa ma feresc. Sute si mii de articole despre sarcina, nastere, sectantele nasterii naturale care le acuza pe cele cu cezariana de inconstienta, nebunele care alapteaza pana cand copilul umbla singur in frigider si alte sectante cu veganismul la copii. O, da, poate nu stiti, dar sunt parenting guru care te incurajeaza sa iti formezi de mic copilul spre veganism.

In final, nu stiu la ce foloseste atata inflatie de parenting, pentru ca deja mi se pare ca lucrurile o iau mai pe aratura decat ca inainte.

M-am socat recent de spusele unei prietene care si-a retras copilul de la gradinita ce adoptase un stil vegetarian pentru meniul copiilor. Gradinita cu staif, cu lume buna, cu preturi in euro si cu o educatie dupa modelele nordice atat de mult laudate. Mai grav era ca atunci cand mergeai sa iti iei copilul de la gradinita cu pricina, primul lucru pe care ti-l cerea copilul era un sandwich sau niste biscuiti, fiind lihnit de foame.

Alte socuri am mai trait recent dupa ce am auzit ca daca bebelusul regurgiteaza ceva mai des, asta find oricum o evaluare subiectiva, pentu ca eu una nu cred ca exista undeva un standard de regurgitat, e semn ca trebuie sa il speli mai rar. Din mosi stramosi nu am auzit ca spalatul sa faca rau vreunei fiinte umane, decat daca Doamne fereste are o patologie ce necesita o toaletare mai speciala decat clasicul imbaiat zilnic in apa/.

Invazia de medicamente probiotice si de siropele cu tot felul de vitamine incep sa inlocuiasca acel mar zilnic sau mesele sanatoase ale unei mame ce alapteaza. De ce sa nu mananci un Mc ca tot ii dai plodului o doza serioasa de probiotic.Pentru ca, atentie, nici nicotina si nici mizeriile din McDo nu ajung in lapte, o, nu, exista niste piticei smart care stau acolo in circulatie si interzic accesul lor catre glandele mamare. Ce bine ar fi!

Purtatul copiilor in acele slinguri sau ce or fi pana cand deja ei se pot deplasa, mersul cu ei asa atasati peste tot, ca niste posete adiacente. ii vezi peste tot, din mall-uri in metro-uri, pe strada, la coada la paine, se intoarce cat o mamica si simti cum primesti un picior in burta de la copilul agatat care e deja mare ca sa ma stea agatat acolo, dar in fine, atata afectiune exagerata revarsam incat vor iesi niste monstruleti ce vor fi purtati mereu in brate de parinti. 

So, parenting gurus apar pe la TV, pe la conferinte, sa mai laude un lapte praf, un scutec sau o pompa de muls, alta moda, ca na, de ce sa pui copilul la san, ca doar e super device de muls.

Si undeva, sta un copil care sigur vrea si el sa fie tratat normal, sa vada o mama care nu mai butoneaza disperata dupa ultimele sfaturi de parenting care ii da san pana cand el se mai poate numi sugar si care il lasa sa guste o faramita de paine cu tot cu glutenu ala acuzat de a fi bazaconie.