Ce mai citim in Romania

20:56:00 0 Comments A+ a-


Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, a vandut in 2018 peste 1.5 milioane de carti. 5 din cei 9 autori ai celor mai vandute 10 carti in 2018 sunt romani, Irina Binder plasandu-se  in top cu 2 volume. 

Strainul de langa mine al romancei Irina Binder, este cea mai vanduta carte pe Libris.ro in 2018, fiind cartea preferata in 30 dintre cele 42 judete ale tarii. Cartea Insomnii, a aceleiasi autoare, se afla pe locul 2 in topul national, urmata de volumele Micul Print de Antoine de Saint Exubery, Medicina, nutritie si buna dispozitie de Simona Tivadar si Sapiens. Scurta istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari.

Romania in carti citite: harta cititorilor

Bucuresti, cu 313.517 carti, Brasov, cu 130.873 si Cluj cu 83.488 sunt judetele in care s-au comandat cele mai multe carti prin Libris.ro in 2018.  Cele mai vandute titluri in aceste judete au fost Strainul de langa mine de Irina Binder in Bucuresti, Orbi de Petronela Rotar in Brasov si Constitutia Romaniei, in Cluj. 

Brasovenii, bucurestenii si ilfovenii au plasat cele mai multe comenzi raportat la populatia judetului. 

Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a inregistrat in Brasov, 155 lei, aproape dubla fata de media nationala, in valoare de 80 lei. Cel mai fidel client de pe Libris.ro este tot din Brasov, el plasand 238 comenzi in decursul anului 2018. De altfel, clientii din Brasov au facut in medie 1,73 comenzi, cea mai mare valoare in raport cu judetele tarii. Clientii din Bacau au plasat in medie 1,45 comenzi, iar cei din Cluj si Bucuresti, 1,44 comenzi.

Ce citesc romanii: Topuri General, Beletristica, Carti pentru copii, Dezvoltare Personala

Beletristica, Dezvoltare personala si Carti pentru copii sunt cele mai populare categorii de carte pe Libris.ro, alaturi de Manuale si carte scolara, in aproape toate judetele tarii. 

Preocuparea parintilor pentru educatia copiilor este tot mai usor de remarcat in toate zonele tarii. Manualele scolare, cartile pentru copii si cartile de parenting sunt constant in topul categoriilor preferate, top dominat in continuare de Beletristica. Ne bucura sa remarcam si popularitatea in crestere a cartilor scrise de autori romani –declara Laura Teposu, Director Dezvoltare si Fondator Libris.ro.

Top 10 national - cele mai vandute carti pe Libris.ro in 2018:
1. Strainul de langa mine - Irina Binder
2. Insomnii - Irina Binder
3. Micul print - Antoine de Saint-Exupery
4. Medicina, nutritie si buna dispozitie - Simona Tivadar
5. Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari
6. De vorba cu Emma ed.3 - Vitali Cipileaga
7. Orbi - Petronela Rotar
8. Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni - Ioana Chicet-Macoveiciuc
9. Puterea extraordinara a subconstientului tau - Joseph Murphy
10. 27 de pasi - Tibi Useriu

Top 5 cele mai vandute din Beletristica pe Libris.ro in 2018:
1. Strainul de langa mine - Irina Binder
2. Orbi - Petronela Rotar
3. Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni - Ioana Chicet-Macoveiciuc
4. Privind inauntru - Petronela Rotar
5. Eu inca te iubesc - Cristina Chiperi

Top 5 cele mai vandute din Carti pentru Copii pe Libris.ro in 2018:
1. Cele mai frumoase povesti - Ion Creanga
2. 100 de jocuri distractive si educative
3. Montessori. Vocabular - Lumea plantelor
4. Jocuri ale mintii - Sarah Khan
5. Creionul magic - Caiet de activitati - Grupa mica 3-4 ani - Cristina Banica

Top 5 cele mai vandute din Dezvoltare Personala pe Libris.ro in 2018:
1. Insomnii - Irina Binder
2. De vorba cu Emma ed.3 - Vitali Cipileaga
3. Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman
4. Asculta-ti corpul, prietenul tau cel mai bun! ed. 3 - Lise Bourbeau
5. De vorba cu mine insumi - Prentice Mulford

Cititori care folosesc cel mai mult dispozitivele mobile pentru a comanda pe Libris locuiesc in Timis 

Traficul inregistrat de pe dispozitive mobile pe Libris.ro in 2018 a ajuns la 60%, iar ratele cele mai mari de folosire au fost observate la vizitatorii din Timis (76%), Bucuresti (72%) si Cluj (71%). La polul opus din perspectiva folosirii dispozitivelor mobile se afla vizitatorii din Harghita (53%), Covasna (54%) si Braila (57%).

Faptul ca oamenii cumpara carti tiparite de pe mobile este un semn ca, desi ne adaptam tot mai mult la viata digitalizata, ne dorim in continuare sa petrecem timp offline. Este o tendinta observata global si ma bucur sa vad ca ne aliniem la ea si ne alocam mai mult timp pentru lectura –adauga Laura Teposu.

Despre Libris.ro
Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri. 
Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alaturat Organizatiei "Salvati Copiii" in proiectul de reducere a mortalitatii infantile in Romania.


Sursa: comunicat de presa