Omul fiinta superioada? Bullshit

09:53:00 1 Comments A+ a-Doar in ultimele doua-trei luni am trait din ce in ce mai intens lehamintea de a face parte dintr-o rasa pe care nu o mai deloc superioara. Pentru ce suntem superiori? Ca avem lucruri pe care le putem face din butoane? Pentru ca avem arme? Pentru ca putem trage apa dupa mizeria noastra?

Nu are sens sa mai povestesc de incendiul de la Maternitatea Giulesti. Unde ne era superioritatea??? Nici un sobolan nu isi gandeste asa sistemul de maternitate.

Sa mai plangem despre Colectiv? Cat? Trec saptamanal pe langa acel loc. Undeva se mai simte fumul. Undeva sunt atatea lacrimi de s-ar putea umple un ocean.

Sa va mai spun cum sunt orfelinatele la noi? Spitalele? Ba chiar gradinitele si scolile, nici nu ma duc pana in mediul rural, ma opresc chiar undeva in sectorul 4 sau 5 al Capitalei.

Pe toata mizeria asta daca vrei sa o scoti din ecuatie, esti gazat. Nu chiar gazat, dar putin semnalizat cu niste gaze lacrimogene,

Apoi esti incurajat ca un dement sa te duci sa votezi intr-un referendum pe care nici nu stim sa il incadram, in absurditate sau in cinism? Sau in ambele?

Am trecut prin zona Ferentari si am vazut niste copii mancand de pe jos. Trec mai departe si vad inaltandu-se o aberatie arhitecturala la care se varsa milioanele de euro din buzunarele noastre si nu stiu de ce. La scoala unde imi duc copilul se invata tot in doua schimburi pentru ca nu sunt suficiente clase. Nu exista sala de sport, s-a improvizat o sala mica de clasa unde se face ce se poate, Nu vorbesc de un oras marginas, vorbesc de Bucuresti.

Am intrat ieri in Muzeul George Enescu si am vazut cum se scorojesc peretii. Peretii unei cladiri ce reprezinta o comoara de cultura si semnificatii. Oamenii de acolo spera ca in curand sa inceapa renovari, restaurari, ca na, nu sunt bani. Dar hidosenia aia uriasa de prin zona Casa Poporului creste de la zi la zi, la fel la gropile de pe soselele centrale din Bucuresti.

Unde e superioritatea omului?

1 comments:

Write comments
Corina Corina
AUTHOR
3 octombrie 2018 la 08:14 delete

Pai eu demult realizez , draga mea Ani , ca traim o paradoxala involutie a speciei noastre . Iar eu ti-o spun asta prin prisma tehnologiei ( culmea) ..care va atrofia creierele si asa pe cale de micsorare. Gandeste-te numai la chestia ca nu mai avem simturile ascutite ale felinelor, nu mai avem empatia si spiritul de unitate a elefantilor , consumam numai bullshituri ca hrana , suntem manipulati in toate sensurile posibile. Sunt persoane care isi parasesc copiii ,..unii chiar aruncandu-i la pubela ....iubesti animalutele , deci stii ce vorbesc ..ai vazut tu vreo pisica , vreun catel sa-si abandoneze puiul ??? niciodata . asta spune multe despre "superioritatea" si "umanitatea" noastra , nu ???? Ok, hai sa nu generalizam , probabil ca sunt oameni si oameni . Dar , pe plan macro , ti-o spun deschis; nu suntem superiori cu nimic speciilor anterior amintite.

Reply
avatar