Iubirea nu are sex si culoare

09:22:00 0 Comments A+ a-


Am traversat zilele acestea Bucurestiul. Aceeasi mizerie. Acelasi trafic ingreunat de gropi, lucrari lasate in mijlocul drumului de luni de zile. Dar ne scarbim de oameni care merg de mana desi cliseul tampit spune ca nu. O, da, daca vede cineva doi barbati mergand de mana, se opreste traficul, indicele bancar si ritmul de saracire al populatiei.

Am dus atatia ani o carenta masiva de iubire incat astazi imi doresc sa vad iubirea in toate formele ei. Nu la modul voyeurist, nu va duceti in zona aia, ci in zona fireasca si normala cu care chipurile suntem nascuti. V-ati uitat la copiii mici care se iau de mana, care se pupa, care se imbratiseaza si care nu sunt interesati de culori, sex, rang social si asa mai departe. Ati vazut ce frumos suna cand cineva ii spune cuiva multumesc insotit de un zambet sau cand altcineva ii deschide usa cuiva? In fine, de gesturile astea vorbesc care pe langa politete includ acea doza de iubire fata de semeni.

Uneori rad si imi spun ca daca as fi avut doi tati, celalalt l-ar fi pocnit pe celelalt atunci cand primul m-ar fi lovit, cineva ar fi luat atitudine, Spun asta pentru ca mama nu avea forta si puterea sa il confrunte pe tata cand ma batea sau cand urla la mine pana ma blocam de frica. Inclusiv frica de iubire am dus-o ani si ani crezand ca de fapt asa e in familie. Adica el, barbatul, este indiferent, cinic, violent. Vedeam totusi si cazuri altfel in jurul meu, dar stiti cum e, ceea ce vezi in familie ca si copil aia preiei ca si model inconstient. Am luptat sa scap de demonul asta pana tarziu

Mi se falfaie profund cu cine isi imparte viata oricine pe lumea asta atata vreme cat isi vede de viata lui, cat e liniste si pace. Imi plac oamenii care isi respecta viata lor precum si a altora. Nici un gay nu e vulgar, asta ar insemna ca si eu daca mi-as imbratisa iubitul pe strada as fi la fel de vulgara. 
Nu cred ca vreun gay o sa faca vreo scena pasionala pe strada si oricum genul acesta de scena ar fi la fel de socant ca si o scena pasionala intre doi heterosexuali. Pe bune, nu as vrea sa vad pe strada vreun cuplu format din barbat si femeie cum se pipaie obscen tot asa precum nu as vrea sa vad asta in public intre orice fiinte umane. Singurele fiinte care au dreptul sa faca asta in public raman animalele si insectele si cred ca ati observat ca si ele prefera discretia si sa fie singure pe undeva ca sa isi manifeste pasiunea aia maxima. 
Asadar manifestarile exagerate sunt deopotriva gretoase indiferent cine cu cine le face, hetero, gay sau ce o fi. Asta tine bun simt. Si mai degraba de cati ani sunt pe Pamantul asta am vazut barbati facandu-le cate un gest obscen partenerelor lor de gen feminin, mai ales ca sa isi demonstreze public virilitatea, decat am vazut gay manifestandu-se intens. Daca stau sa ma gandesc bine, nici macar in New York sau in Paris nu am vazut chestii gretoase in cupluri gay. Ca acolo oamenii au curaj sa se afiseze.

Daca animalele au inteles ideea de intimitate si respect a acesteia, cred ca e momentul sa intelegem si noi. Iubirea nu inseamna stridenta si vulgaritate, regula identica pentru orice cuplu, indiferent de ce contine el, Iubirea nu are sex si culoare, iubirea e iubire si e singura chestie care ne tine in viata. Make love, not war.