Vino si salveaza o viata! Doneaza sange la Sun Plaza!

17:24:00 0 Comments A+ a-
Sun Plaza si Asociatia React, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti (CTS Bucuresti) si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria, desfasoara a saptea editie a campaniei ”Daruieste timp un pic altfel, doneaza sange!”. Persoanele care doresc sa doneze sange pentru pacientii din spitale sunt asteptate la intrarea principala din Sun Plaza – Esplanada Sud, in perioada 31 august-2 septembrie, intre orele 9.00 si 13.00.

In cadrul campaniei, recoltarea de sange este realizata de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, in conditii de siguranta, folosind instrumente de unica folosinta. La fiecare donare se recolteaza 450 ml de sange, din care se obtin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a pana la trei vieti omenesti.

Daca vrei si tu sa donezi sange, te asteptam in Sun Plaza cu cartea de identitate si cu micul dejun consumat (un sandwich cu carne slaba, legume si fructe consistente). Este important sa nu fumezi inainte si dupa donare, timp de o ora.  

Conditii minime pentru donare:
– sa ai intre 18 si 60 de ani
– greutatea cuprinsa intre 50 si 100 kg (femeile), 60 si 110 kg (barbatii)
– sa nu fi suferit interventii chirurgicale sau stomatologice in ultimele 3 luni
– sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii
– sa nu fi suferit de hepatita – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie,
bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6
dioptrii
– pentru femei: sa nu fii insarcinata, in perioada de lauzie, de alaptare sau in cea menstruala (trebuie sa treaca minim 5 zile de la ultima zi a menstruatiei).  
Mai multe informatii despre conditiile de donare gasesti pe www.pentruviata.com

Inainte de donare vei completa un formular si apoi vei beneficia de un consult medical rapid (anamneza, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului si hemoglobinei etc.), in urma caruia medicii vor decide daca esti apt pentru donare.

In editia precedenta a campaniei ”Daruieste timp un pic altfel, doneaza sange!”, din mai 2018, 234 persoane au raspuns apelului. Dintre acestea, 175 au fost declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 78.75 de litri de sange, cantitate care a ajutat la salvarea a 437 de pacienti internati in spitalele din Capitala. In cadrul acestor campanii, donarea de sange este benevola (nu se ofera bonuri de masa si adeverinte).
Mai multe detalii pe www.sun-plaza.ro si pe pagina de Facebook Sun Plaza.


Sursa: comunicat de presa