Chestii misto din vara asta (2)

14:04:00 0 Comments A+ a-


Pentru ca articolul trecut pe aceeasi tema a fost o placere sa il si scriu si sa si il recitesc astazi, am zis hai sa fac o traditie buna. Sa gasesc lucruri misto si sa va spun despre ele. Mai ales intr-o perioada cand tot romanul se plange de ceva.

Asa ca incep sa va spun ca nici mie nu imi plac multe, insa incerc sa vad partea plina a paharului din Romania. Inca nu ne este frica sa iesim pe strada ca ne impusca cineva, Asta e mare lucru. La Paris nu mai e ca altadata si in multe alte orase mari si asa cautate pentru vacante smandicoase sau low cost. Inca avem natura pe bune, adica zone de alea unde cand trece cate o masina, oamenii ies la poarta. Zone in care copiii mananca mere din copaci si nu mizerii umplute de pesticide din supermarket. Da, da, exista, asa ca eu de aia nu prea fac tam-tam pe unde ajung si ma duc ca nu vreau sa se suprapopuleze si sa apara noua rasa de turisti care lasa in urma lor mormane de sticle si pet-uri si care abuzeaza sonor zona cu muzica oribila. Bai, de ce nu pune cineva la maximum la Moieciu Rapsodia Romana de Enescu??? Ma cam mananca mana sa o fac eu data viitoare.


Va las aici clip. daca ajunge cineva inaintea mea, sa o puna pe boxe. Mama, ce o sa crape rotile de BMW SH din UK sau alte zone unde romanul a ajuns mare parvenit. Si asa se va depolua zona.

Hai ca m-am dus spre o zona nu prea zen si am uitat sa va spun chestii si mai misto.

Panda a nascut un pui pe 1 iunie si acum cand va scriu e deja plecat la noua familie. 

Vacanta asta avem teme si asa am realizat iar ca tot copiii stiu mai bine sa se organizeze si sa isi gaseasca resursele. Juniorul nostru a inceput sa miste bine si litere, dar mai ales a devenit un fel de sous-chef la bucatarie. A vazut emisiunea Chef la cutite si vrea musai sa participe intr-o zi. Ca sa nu mai zic ca vrea si la Mama mea gateste mai bine. Si asa se automotiveaza sa accelereze procesele de invatare, ca na, la o asemenea emisiune daca te duci, e musai sa stii sa citesti bine eticheta pe care scrie ienibahar sau turmeric. 

Am fost si pe la munte si pe la mare, si pe la bunici in Vestul tarii si in Nord, adica ne-am plimbat. Si aici iar nu ma pot abtine sa nu spun ceva, drumurile noastre inca sunt de proasta calitate si in locuri unde normal ar trebui sa ajungi in 4-5 ore, ajungi in 7-8. Dar se poate merge, asta este important.

Cu marea romaneasca ne-am lamurit cred ca definitiv. Este o alternativa pentru un drum scurt, rapid, dar nu de stat prea mult. Pe langa apa extrem de poluata, serviciile sunt slabe si la hoteluri de 4 stele. Si aici vorbesc de Cocor Spa din Neptun, care ne-a dezamagit. Ne asteptam la cu totul altceva. Centrul de Spa, da, e frumos ca in poze, dar nu stai toata ziua la SPA. Le-am lasat si review pe pagina de Facebook, si pe Tripadvisor cu parere de rau pentru angajatii buni si amabili. Insa patronii au mari probleme de respect fata de clienti. Camerele duble merg eventual pentru doi adulti zvelti si cu putine bagaje. Cand se adauga un pat suplimentar, devin practic un pat ceva mai mare cu 40 de cm imprejur de mers pe varfuri. Unde mai pui si bagajele? Ei na. asta e prea de tot, dormi cu ele in brate. Piscina pentru copii? Complet nefunctionala, goala si murdara. Cred ca trebuia sa vina patronul sa ii explice juniorului nostru care a fost foarte suparat pe tema asta, mai ales ca noi i-am zis ca va avea si piscina de copii.

Overall, oameni buni, sa ne bucuram de fiecare moment, ca putem pasi, respira, manca, carpe diem, ca griji si lucruri naspa vor fi mereu. Si vorba batraneasca spune ca daca ai ce manca si pe ce pune capul noaptea, sa nu manii pe Dumnezeu mai mult.  Apropos de asta, eu cred ca tara asta ar avea nevoie de un adevarat Sfat al Batranilor asa cum era pe vremurile de poveste.
Moieciu de Sus

Undeva prin Bulgaria

Moieciu de Su, rezervatia

Patratel
In Olimp