Portia zilnica de minciuni

15:44:00 0 Comments A+ a-


Portia zilnica de minciuni este sintagma care traduce bine cam tot ce inseamna comunicarea de tip publicitate ce ni se serveste zilnic peste tot. Unele reclame ar trebui cu certitudine interzise. Problema nu mai este la adulti, ci chiar la copii. Si nu, nu e vorba ca un copil este lasat sa se uite la un canal TV normal, ci se uita la unul dedicat copiilor si afla tot felul de tampenii.


Sucurile Tedi nu au nici o legatura cu ce se comunica in reclama, ca te faci puternic ca ursuletul din desen. Este un suc in care sunt adaugate arome artificiale. Da, de 2-3 ori pe an ca neaparat merge la un party de copii, hai sa zicem, dar in nici un caz zi de zi. Sucul natural e cel facut acasa la storcator sau facut in acelasi fel de diverse firme care fac asta. Hai sa zicem pasteurizat, dar nu facut dintr-un concentrat la care se adauga apa si arome, asa cum e Tedi.

Chipsurile nu sunt cartofi, cum ati crede. Nu neaparat ca acei cartofi taiati subtire si prajiti ar fi taman buni pentru noi si cei mici. Extrem de putine marci chiar fac pe modelul traditional. Chipsurile din comert sunt obtinute dintr-o pasta in care sunt mixate si ceva chestii din cartofi, plus o gramada de arome. Chiar si cei facuti din felii subtiri de cartofi sunt imbibati cu lucruri pe care sigur nu vi le doriti in stomacul vostru, daramite in cel al copiilor.

Vitaminele pentru copii colorate si gustoase nu o sa faca decat sa puna la treaba si mai mult rinichii copiilor. Cautati alte forme de vitamine decat cele gen Martieni sau alte aberatii prezentate in reclame.

Mos Craciun si camionul rosu din reclama de la Coca Cola sunt chestii misto, nimic de zis. Dar chestiile astea nu au nimic de a face cu bautura in sine care este un dezastru pentru un copil. Nu e buna nici pentru noi, adultii, dar sa momesti un copil sa bea o porcarie aratandu-i un Mos Craciun ca din povesti mi se pare un mare act de cruzime si de rautate.

Inchei cu ceva ce m-a pus pe ganduri. Ma cam durea stomacul intr-una din zile si pustiul meu mi-a recomandat sa iau pastilele alea pe care le arata la TV. "Ai vazut, mami, doamna aia manca mult si lua pastila aia si gata". OMG, chiar trebuie sa inchid televizorul.

Sursa poza: copilul. ro