Cum sa fii o mama buna episodul 3

16:52:00 0 Comments A+ a-



Cum sa fii o mama buna episodul 2 il gasiti aici. Acolo gasiti si trimiterea catre episod 1.


In episodul 3 o sa vorbim despre oboseala noastra, a adultilor, si cum se rasfrange ea asupra celor mici.


1. Esti obosit si el vrea sa se joace. Cei mici vor cam tot timpul sa se joace. Daca nu te joci cu el, se bosumfla sau darama casa sau o umple de piese Lego sau de orice alt tip de jucarii. Ideea e sa incerci sa ii gasesti jocuri mai de stat pe canapea si facut usor, in timpul asta tu poti sa si motai. Si da, recunosc ca si anumite jocuri pe telefon sunt mai bune decat nimic. Sta langa tine, tu te odihnesti, el se joaca. Cu ce ramane el in minte? Ca a stat langa mami  si ce misto a fost.

2. Oboseala noastra ii afecteaza si la nivel comportamental. Daca o sa ii dai de inteles ca esti obosit, cu gesturi plictisite, cu oftat si grimase, ideea va fi pentru el ca poate fi ceva cool sa faca si el la fel. Ca atare, cand o sa ii spui sa isi stranga jucariile, ghici cine e obosit, ofteaza si face grimase?? Chiar va prelua treptat ideea ca practic oboseala e ceva tare, adica daca mami arata mereu ca e obosita, clar trebuie sa fie ceva misto, o treaba tare de a adultilor, si hai sa imitam....

3. De unde vine oboseala asta? Din faptul ca vrem sa facem de toate: job, mancare, curat, activitati diverse, cumparaturi. Uitam ca ziua are 24 de ore. Doar atat. Si undeva sunt si placerile noastre. Nu e o rusine sau ceva aiurea sa ceri ajutor sau sa mai lasi din treburi nefacute. Am avut o obsesie sa sterg praful in fiecare zi si uneori de doua ori pe zi. Copilul meu s-a ridicat in picioare singur pe la 7 luni, pe la 9 luni stiti ce gest a facut cand a prins un servetel de hartie? Stergea de zor praful pe o mobila, unde reusea sa ajunga. Ma imita perfect, avea doar 9 luni. Mi-au dat lacrimile, mi-am dat doua palme imaginare si am zis sa termin cu atata zel ca nu as vrea ca cel mic sa aiba primele lui amintiri cu mama facand curat.

Asa ca sfatul meu, chiar lasa pe maine ce poti face azi si maine poate nu va mai fi nevoie. Copiii nostri ne vor odihniti astazi.