Cum sa fii o mama buna, episodul 2

17:01:00 1 Comments A+ a-


Incep prin a va aduce aminte de episodul 1.

Sa incepem episdoul 2, va fi un pic despre igiena si ce consider eu ca e interesant pe tema asta. Inca o data, sunt pareri personale, imagineaza-ti ca stam de vorba in sala de asteptare de la dentist.


1. Treaba cu spalatul pe maini eu o vad asa. Venim de afara, dintr-un mediu in care nu stim dupa cine am pus mana chiar si pe clanta usii de la bloc, ne spalam pe maini. Ne spalam de maini ceva vreme, pana facem spumite, pana inconjuram fiecare degetel de spuma si apoi clatim bine. Mai aud persoane spunand faze gen "pai am iesit pana in fata blocului si inapoi, ca deja incepuse ploaia". Bun, vrei sa iti spun cata lume a pus mana doar pe usii blocului pana a pus mana si copilul tau? Facem un mic jurnal de groaza?

2. Prosopul lui mami e a lui mami, al celui mic este al celui mic, le agatam in zone separate si informam juniorul de geografia baii. Fiecare cu prosopul lui, fara nici un fel de exceptie. Cat as fi eu de mama lui, nu e numai de igiena, e o chestie care suna stupid ca prosopul care a circulat pe corpul meu sa ajunga pe manutele lui, nu e normal, e un pic contra firii. 

3. Cat de obositi si indispusi suntem, seara ne spalam macar poponeata  si piciorusele, pentru ca ele acumuleaza cele mai multe chestii uratele numite microbi. Dar spalatul asta scurt e exceptie de la dusul zilnic, un dus nu face rau nimanui, nici daca ne doare burtica, daca ursuletul striga din pat dupa noi, un dus poate dura cateva minute si gata.

Si uite pornind de la 3 chestii simple, vei sti sigur ca pustiul tau nu va fi ala care pute a transpiratie in birou sau in metrou. Macar tu l-ai inoculat cu treaba asta cat era mic.

Rabdare si...sapun.

1 comments:

Write comments
25 ianuarie 2017 la 17:28 delete

Bunele obiceiuri incep de cand suntem mici. Bine spus! La fel si spalatul pe dinti.. :)

Reply
avatar