Micii jurnalisti la Opera Comica pentru Copii

18:11:00 0 Comments A+ a-


Nu imi dai seama cum a trecut decembrie, imi dau seama doar ca desi ma tin asa neserios de acest blog, chiar din perspectiva a ceea ce scriu aici  baietelul meu a fost invitat in calitate de mic jurnalist la un spectacol la Opera Comica din Bucuresti, zona Giulesti.


Ce s-a intamplat concret?
Mihai a primit invitatia de a viziona spectacolul de balet Spargatorul de nuci, a primit legitimatie de ziarist, caietel, pix, tot ce trebuie. Dupa spectacol a participat la o conferinta de presa in calitate de jurnalist. Putea sa puna intrebari, sa comenteze, sa ceara detalii direct actorilor si balerinilor despre spectacol. Ba a facut si un tur de culise, a stat de vorba cu regizori, oamenii din spatele cortinei. A vazut cum se trage cortina, cum vezi spectatorii de pe scena, cum arata decorurile.
La capitolul organizare oamenii de acolo au nota 10, exista inclusiv pernute speciale de pus pe scaune ca cei mici sa se cocoate pe ele si sa vada bine pe scena. In sala sunt multi angajati care te ajuta sa iesi din sala usor in caz ca cel mic vrea apa, la toaleta, stiti voi repertoriul.

Concluzia
A fost minunat si eu am fost cea mai emotionata. Da, am si scapat niste lacrimi cand Mihai mi-a zis ca e cel mai frumos spectacol la care a fost pana acum si ca vrea sa fie prieten cu balerinele, sa le cheme acasa sa se joace impreuna. I-a placut si muzica si cand mai aude ceva similar imi spune ca e la fel ca la Opera Comica.

Ce va spun voua
Mergeti cu copiii la spectacole de teatru, balet, muzica. Opera Comica este special gandita pentru copii, ca atare e un loc de formare al viitorului om iubitor de cultura. Desi initial vor fi indaratnici, putin obraznici chiar, emotia de acolo ii va coplesi in sens bun. Mihai si azi mai face figuri de balet si cand a vazut flexibilii pe care ii tot mut de pe hol in sifonier m-a intrebat daca si eu o sa ma duc la balet. Astept sa treaca perioada asta de inghet si sa ma mobilizez si voi relua si eu niste cursuri de balet pentru adulti, mereu intrerupte de diverse alte lucruri.

Trebuie sa spun multumesc celor care s-au gandit la idee, celor care au organizat, e greu sa organizezi ceva cu copii din perspectiva micilor detalii. Aici, nota 10 pentru ca pana si meniul de la conferinta de presa a fost foarte bine ales, produse Solaris si Sloop. Comic a fost pustiul meu, imi zice: Mami, astea sunt chestii bio pentru tine, stie el ce stie.







Legat de Opera Comica pentru copii, urmariti-le stirile site si pe pagina de Facebook, oamenii acestia fac magie, le multumesc ca exista!