Cum sa fii o mama buna, episodul 1

16:45:00 0 Comments A+ a-


Dupa ce am scris titlul, mi-a venit sa rad putin, mi-am pregatit degetele de tastat si am zis hai sa le zicem oamenilor cum sa fie mame bune. Si ca sa fiu organizata, am pus pe puncte.
  • Mama buna din ce perspectiva vrei sa fii? A ta, a copilului, a bunicilor, a rudelor, a prietenelor, a lumii, a religiei, a normelor sociale? Aici e primul pas ca sa vezi exact ce ai de facut.
  • Eu am ales sa fiu o mama buna din perspectiva mea si a copilului.
  • Sunt mama buna daca eu sunt sanatoasa, fericita, relaxata, ca atare trebuie sa am grija sa imi fac analizele o data pe an, sa ma "caut" repede cand doar ma doare ceva, nu cand ajung la "au, ma doare", sa imi fac si eu mici placeri si sa ma odihnesc.
  • Sunt o mama buna daca ascult. Asta inseamna ca atunci cand cel mic spune "mama" sa nu fie nevoie sa repete de prea multe ori. Ca si pas urmator inseamna sa il ascult fara sa il intrerup, fara sa ma incrunt sau sa ma pufneasca rasul chiar daca el imi spune ca a scos pamantul din ghiveci ca sa faca o movilita pe care sa isi plimbe masinutele in stilul off road.
  • Sa am rabdare. Sunt lucruri pe care si eu le fac prima data, nu m-am nascut mama, sunt lucruri pe care copilul meu le face prima data. Nu e posibil ca dupa prima ora de engleza copilul sa stie deja sa enumere minim 5 nume de animale, daramite sa spuna si vreo 2 versuri in engleza. Cum nici eu nu am cum sa stiu dupa cateva luni de a fi mama care este cel mai bun aliment sau program de joaca pentru copilul meu. Dar asta nu ma opreste sa prind cate ceva zi de zi si sa imi las intuitia sa functioneze.
  • Sa ma bucur ca am cel mai bun "life coaching specialist". Cine este el? Chestia aia mica care a stat 9 luni la interior. Uitati-va la el cum doarme, mananca, se joaca, descopera..... aveti senzatia ca are vreo problema alta decat sa manance si sa umple scutecul?
Va urma!