Fram, ursul polar, prinde viata cu ajutorul nostru

09:13:00 0 Comments A+ a-



Îl mai știi pe Fram, ursul polar? Ursul pufos și prietenos alături de care am visat seri la rând că plecăm în aventură în Nordul îndepărtat? Mai ții minte cum continuam aventurile lui în somn, după ce părinții ne stingeau lumina îngrijorați de ora târzie la care ne găseau cu minunata carte de aventuri în brațe?

Ei bine, astăzi Fram are ocazia să prindă viață, într-o colecție lucrată de o echipă de oameni grozavi din Cluj, părinți ca și noi și preocupați de visele frumoase ale copiilor lor. Ei și-au imaginat o întreagă lume a lui Fram, au luat cartea copilăriei noastre și au adaptat-o pentru copiii de astăzi, cu o grafică mult superioară anilor copilăriei noastre și cu texte accesibile. Au investit timp și energie în acest proiect, pe care vor să îl aducă la viață în lunile ce urmează, cu primele 3 cărți din cele 10 câte vor fi în total. Cărțile vor fi gata să plece către susținătorii ei cel tîrziu pe data de 19 decembrie.



Mai mult, prima ediție este una limitată, de colecție și nu va apărea în acest format în librării. Va fi personalizată în coperțile interioare cu motive specifice tematicii de iarnă, ca un adevărat cadou de Crăciun.
Da, proiectul are nevoie de susținători, pentru ca este înscris în campania de crowdfunding de pe platforma www.crestemidei.ro. Il găsești aici, cu toate detaliile și numărul de susținători în timp real: http://crestemidei.ro/Fram.
Lista completam a recompenselor se afla pe pagina de proiect: http://crestemidei.ro/Fram
Proiectul are nevoie de 12,800 lei. Ideea de bază pe care funcÈ›ionează platforma crestemidei.ro este ”totul sau nimic”. Adică Fram va fi finanÈ›at doar dacă se va strânge toată suma. Altminteri, banii vor fi returnaÈ›i susÈ›inătorilor de până atunci. Cu atât mai mult avem nevoie să ducem mesajul la cât mai mulÈ›i părinÈ›i, pentru ca proiectul să prindă viață!

Proiectul este 100% romanesc si personal ma bucur sa pot sustine un lucru frumos care imi aminteste de copilarie.

Despre Cartea digitală interactivă: 

De multe ori, părinÈ›ii au tendinÈ›a să se ferească de digitalizare pentru copiii lor. Cu toate acestea, cărÈ›ile digitale interactive au un rol important in dezvoltarea cognitivă a copiilor, precum È™i a limbajului. CărÈ›ile în versiunea interactivă sunt susÈ›inute de funcÈ›ia audio înregistrată de un narator profesionist. Această naraÈ›iune automată determină copiii să înveÈ›e să citească cu ajutorul opÈ›iunii de silabisire a cuvintelor, iar cuvintele "se aprind" (highlight) pe măsură ce sunt citite de către narator. De asemenea, am folosit È™i tehnica interactiva ”La atingere” care permite mai multe funcÈ›ii printre care:

-atunci când se apasă pe o imagine, spre exemplu noaptea polară, primim o explicație educativă - "Știai ca noaptea la Polul Nord poate ține chiar mai mult de 24 de ore?"

-unele pagini vor avea un joculeÈ› de tipul "răzuieÈ™te si descoperă"  = animaÈ›ia este acoperită de o siluetă albă È™i când cititorul ”răzuieÈ™te” cu degetul, descoperă ce este in spatele siluetei.

Toate cărțile vor funcționa atât pe tabletă cu sistem Android (Samsung, Allview, Asus, Lenovo, Hawaii) cat și pe Apple iPAD.

Acesta versiune este cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național, prin sesiunea de finanțare Proiecte editoriale 2016, secțiunea "Noile Media" .

Sursa: comunicat de presa