Mama pitipoanca

22:45:00 0 Comments A+ a-


Aveam chef sa ma amuz cand am avut ideea acestui articol, insa dupa ce am mai studiat subiectul, mi-am dat seama ca de fapt mama pitipoanca e o realitate trista. Hai sa vedem cam ce este si ce face o mama pitipoanca prototip, ce e nociv in comportamentul ei veti simti voi singure, daca aveti instinct matern. Genul acesta de femei din pacate sunt private de sentimentul matern, oricum il au in cantitate extrem de redusa.


Cum identificam mama pitipoanca?
  • Nici bine nu a nascut, se machiaza, ii pune copilului o fundita sau un body Burberry si posteaza primul selfie cu bebe pe Instagram sau Facebook. Face poze cu toate buchetele imense de flori care i-au invadat rezerva de la maternitate si trimite pupici admiratorilor. Unul sigur este si tatal.
  • Caruciorul celui mic este o adevarata declaratie mirabolanta a kitch-ului, are cel putin 3 pampoane, tot felul de chestii branduite sa se vada bine de la distanta ce brand este si mai ales cat de scump.
  • Suzeta Dior nu lipseste din nici o poza cu cel mic;
  • Mami este mereu pe tocuri, cu bebe in brate ca si o posetuta.
  • Bebe iese mereu in poze impecabil, babetica calcata si apretata, bluzita cu ditamai logo Ralph Lauren, iar mami pare impaiata de atata fixativ;
  • In pozele de la plimbare, mami pitipoanca poarta fuste extrem de scurte, ca doar nu se va apleca niciodata sa il ia pe cel mic din landou, in peisaj se vede o amarata de bona asiatica, incarcata cu adevaratele bagaje ale lui bebe, geanta cu scutece, biberon, servetele etc etc.
  • Mami pitiponcuta vorbeste de sacrificiile cerute de regimul de mama, nu mai poate merge la salon decat de doua ori pe saptamana, iar atunci bona o suna din 10 in 10 minute si este nevoita sa dea indicatii pretioase pentru fiecare lucru.
  • O intalnesti la raioanele de bebelusi, ciripind la telefon "Imi spui te rog ce numar poarta bebe la body? Dar la papucei? ", iar bona de la capatul firului raspunde cu exactitate, ea cunoaste mai bine detaliile acestea marunte.
  • La farmacie, suparata "Cum adica batista bebelusului este un tub?? ce sa fac cu el??" spune ea disperata. Farmacista "Trebuie sa trageti prin el fie dvs, fie cu aspiratorul, sa aspirati mucozitatile din nas ale bebelusului". Ea, vizibil dezgustata "Cum adica, vreti sa spuneti ca are deja muci?" ( am vazut scena asta pe bune, un pic mai moderata, dar pe acolo..... o mamica foarte impopotonata vizibil dezgustata ca trebuie sa traga usor aer chiar cu propriile buze prin acel tub, atat de binecunoscut de mamele normale, ca sa se asigure ca elibereaza usor nasucul unui nou-nascut).
  • Pozele de la plaja sunt mereu cu mami in prim plan, cu cel mai sexy costum de baie, tinand artistic pe bebe ca si cum ar tine o minge de plaja. 

Luati articolul ca si un pamflet, dar analizati la rece realitatea, aceste specimene se mai plimba printre noi.