Liliana Turoiu, Zestrea si Brand Dracula's Castle, colectii exclusiviste de camasi

22:02:00 1 Comments A+ a-



ColecÈ›ia "Zestrea" by Liliana Å¢uroiu s-a îmbogățit cu o linie exclusivistă de cămăși bărbăteÈ™ti de ceremonie, prima piesă a colecÅ£iei fiind purtată de Maestrul Gheorghe Zamfir. Cea de-a doua piesa a ajuns la un alt celebru artist, André Rieu, cu ocazia concertelor pe care acesta le-a susÈ›inut, vara aceasta, la BucureÈ™ti.

Ca orice proiect de poveste, piesa cheie a colecÅ£iei - prima cămașă de ceremonie din linia masculină "Zestrea" - are propria ei poveste de suflet: a fost gândită ÅŸi creată de designerul Liliana Å¢uroiu special pentru Maestrul Gheorghe Zamfir. 


"ÃŽntâlnirea cu o personalitate complexă precum Maestrul Gheorghe Zamfir, naist, dirijor ÅŸi compozitor, singurul artist român ce deÅ£ine peste 120 de Discuri de Platina ÅŸi de Aur, precum si alte numeroase distictii de recunoastere a performanÅ£ei sale artistice reprezintă pentru mine o onoare profesională È™i o mare bucurie personală", mărturiseÅŸte artistul plastic Liliana Å¢uroiu. 
Am creat colecÅ£ia ÅŸi albumul Zestrea ascultând muzica lui Gheorghe Zamfir, am expus în muzee din multe Å£ari acest proiect pe muzica Maestrului ÅŸi am avut ocazia să descopăr, în urmă cu puÅ£in timp, universul artistului ÅŸi casa sa, în care am păşit cu mare emoÅ£ie. Cred că muzica lui Gheorghe Zamfir este în acest moment cea mai frumoasa muzică din lume si am fost foarte fericită sa vad bucuria si placerea deosebita cu care a purtat in concert aceasta primă cămaşă Zestrea, pe care i-am dedicat-o."

Noua linie, masculină, semnată Liliana Å¢uroiu cuprinde cămăși de ceremonie, dar ÅŸi o gama bussines, din materiale de înaltă calitate, cu mici broderii în culorile nationale. Broderiile stilizate ale cămăşilor de zi sunt extrem de discrete, pozitionate pe manÅŸete, asemenea unor bijuterii textile.  O linie masculină de cămăşi întregeÅŸte, practic, colecÅ£ia de inspiraÅ£ie româneasca "Zestrea". 

"Cămăşile business sunt gândite astfel Ã®ncât să poată fi purtate de către oamenii de afaceri sau de persoane oficiale ce reprezintă România la evenimente din È›ară È™i din străinătate. De foarte multe ori purtatoarele colectiei Zestrea sau clientele fidele ale casei m-au rugat să creez ÅŸi

diverse piese de vestimentaÅ£ie masculină cu mici detalii de inspiraÅ£ie românească. Asa s-a conturat ideea acestei linii de cămăşi bărbăteÅŸti, care, iată, are deja un mare succes.”, spune creatoarea colecÅ£iei.

Tesaturile au fost alese cu grijă din colecţiile celor mai mari producatori în domeniu şi conţin bumbac, in sau mătase. Broderiile geometrice discrete - în cazul modelelor business - sau cele foarte pretioase, in cazul modelelor de ceremonie, definesc, de altfel, întreaga colecție.




IAR POVESTEA CONTINUA CU UN NOU BRAND: 
BRAN DRACULA'S CASTLE BY LILIANA TUROIU
Vara aceasta marchează încă o lansare: cea a unui alt proiect de suflet, foarte spectaculos ÅŸi extrem de vizibil, care duce mai departe zestrea etnografică ÅŸi legendele medievale româneÅŸti, într-un loc încărcat de istorie. Este vorba despre colecÅ£ia BRAN Dracula’s Castle by Liliana Turoiu.

Succesul expoziÈ›iei È™i al albumului de artă È™i costum “Zestrea”, semnate de designerul Liliana Å¢uroiu È™i gazduite în vara anului trecut de Castelul Bran, a fost urmat de numeroase expoziÈ›ii în È›ară È™i în străinătate. Muzeul NaÈ›ional PeleÈ™, Muzeul OraÈ™ului Sinaia, Cetatea FăgăraÈ™ului, Accademia di Romania din Roma, Palatul Hoffburg din Viena sunt doar câteva dintre destinaÈ›iile în care acest proiect cultural a fost aplaudat la scenă deschisă.
ÃŽn acest context, Liliana Å¢uroiu a fost invitata de administraÈ›ia Castelului Bran - obiectivul turistic cel mai cunoscut si mai vizitat din România - să creeze o colecÅ£ie specială, dedicată acestui loc unic.

ColecÅ£ia a fost lansată de curând, cu ocazia inaugurării celor trei magazine ale Castelului: ”Rotonda”, ”Contele” È™i ”Regina" si cuprinde cămăsi, caftane si rochii din bumbac si mătase, înnobilate de broderii de inspiraÅ£ie medievală, preluate din zona Bran-Sibiu.
Linia de bluze din tricot si mătase naturală, cu croiuri lejere si imprimeuri tematice ilustrative pentru Castelul Bran, foarte sugestive pentru legenda Contelui Dracula, face trimitere la descântece românesti si la vechi traditii si obiceiuri cunoscute in zonă. Colecţia a înregistrat un real succes încă de la lansarea de luna trecută.

”Este pentru mine o invitaÈ›ie onorantă, având în vedere ecourile extraordinare, atât pe piaÈ›a internă, cât È™i in plan nternaÈ›ional, ale ultimei mele expoziÈ›ii de la Castelul Bran", a declarat cu această ocazie designerul român Liliana Èšuroiu, subliniind că noile magazine oferă vizitatorilor produse unice, autentice È™i amintiri speciale.




Află toate noutăţile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca ÅŸi de pe pagina facebook.com/LilianaTuroiu Studio - Official

Sursa: comunicat de presa

1 comments:

Write comments
Butterfly
AUTHOR
22 iulie 2016 la 15:23 delete

Sunt foarte frumoase camasile, sper sa aiba succesul pe care il merita :)

Reply
avatar