Liliana Turoiu, Zestrea si Brand Dracula's Castle, colectii exclusiviste de camasi

22:02:00 1 Comments A+ a-Colecția "Zestrea" by Liliana Ţuroiu s-a îmbogățit cu o linie exclusivistă de cămăși bărbătești de ceremonie, prima piesă a colecţiei fiind purtată de Maestrul Gheorghe Zamfir. Cea de-a doua piesa a ajuns la un alt celebru artist, André Rieu, cu ocazia concertelor pe care acesta le-a susținut, vara aceasta, la București.

Ca orice proiect de poveste, piesa cheie a colecţiei - prima cămașă de ceremonie din linia masculină "Zestrea" - are propria ei poveste de suflet: a fost gândită şi creată de designerul Liliana Ţuroiu special pentru Maestrul Gheorghe Zamfir. 


"Întâlnirea cu o personalitate complexă precum Maestrul Gheorghe Zamfir, naist, dirijor şi compozitor, singurul artist român ce deţine peste 120 de Discuri de Platina şi de Aur, precum si alte numeroase distictii de recunoastere a performanţei sale artistice reprezintă pentru mine o onoare profesională și o mare bucurie personală", mărturiseşte artistul plastic Liliana Ţuroiu. 
Am creat colecţia şi albumul Zestrea ascultând muzica lui Gheorghe Zamfir, am expus în muzee din multe ţari acest proiect pe muzica Maestrului şi am avut ocazia să descopăr, în urmă cu puţin timp, universul artistului şi casa sa, în care am păşit cu mare emoţie. Cred că muzica lui Gheorghe Zamfir este în acest moment cea mai frumoasa muzică din lume si am fost foarte fericită sa vad bucuria si placerea deosebita cu care a purtat in concert aceasta primă cămaşă Zestrea, pe care i-am dedicat-o."

Noua linie, masculină, semnată Liliana Ţuroiu cuprinde cămăși de ceremonie, dar şi o gama bussines, din materiale de înaltă calitate, cu mici broderii în culorile nationale. Broderiile stilizate ale cămăşilor de zi sunt extrem de discrete, pozitionate pe manşete, asemenea unor bijuterii textile.  O linie masculină de cămăşi întregeşte, practic, colecţia de inspiraţie româneasca "Zestrea". 

"Cămăşile business sunt gândite astfel încât să poată fi purtate de către oamenii de afaceri sau de persoane oficiale ce reprezintă România la evenimente din țară și din străinătate. De foarte multe ori purtatoarele colectiei Zestrea sau clientele fidele ale casei m-au rugat să creez şi

diverse piese de vestimentaţie masculină cu mici detalii de inspiraţie românească. Asa s-a conturat ideea acestei linii de cămăşi bărbăteşti, care, iată, are deja un mare succes.”, spune creatoarea colecţiei.

Tesaturile au fost alese cu grijă din colecţiile celor mai mari producatori în domeniu şi conţin bumbac, in sau mătase. Broderiile geometrice discrete - în cazul modelelor business - sau cele foarte pretioase, in cazul modelelor de ceremonie, definesc, de altfel, întreaga colecție.
IAR POVESTEA CONTINUA CU UN NOU BRAND: 
BRAN DRACULA'S CASTLE BY LILIANA TUROIU
Vara aceasta marchează încă o lansare: cea a unui alt proiect de suflet, foarte spectaculos şi extrem de vizibil, care duce mai departe zestrea etnografică şi legendele medievale româneşti, într-un loc încărcat de istorie. Este vorba despre colecţia BRAN Dracula’s Castle by Liliana Turoiu.

Succesul expoziției și al albumului de artă și costum “Zestrea”, semnate de designerul Liliana Ţuroiu și gazduite în vara anului trecut de Castelul Bran, a fost urmat de numeroase expoziții în țară și în străinătate. Muzeul Național Peleș, Muzeul Orașului Sinaia, Cetatea Făgărașului, Accademia di Romania din Roma, Palatul Hoffburg din Viena sunt doar câteva dintre destinațiile în care acest proiect cultural a fost aplaudat la scenă deschisă.
În acest context, Liliana Ţuroiu a fost invitata de administrația Castelului Bran - obiectivul turistic cel mai cunoscut si mai vizitat din România - să creeze o colecţie specială, dedicată acestui loc unic.

Colecţia a fost lansată de curând, cu ocazia inaugurării celor trei magazine ale Castelului: ”Rotonda”, ”Contele” și ”Regina" si cuprinde cămăsi, caftane si rochii din bumbac si mătase, înnobilate de broderii de inspiraţie medievală, preluate din zona Bran-Sibiu.
Linia de bluze din tricot si mătase naturală, cu croiuri lejere si imprimeuri tematice ilustrative pentru Castelul Bran, foarte sugestive pentru legenda Contelui Dracula, face trimitere la descântece românesti si la vechi traditii si obiceiuri cunoscute in zonă. Colecţia a înregistrat un real succes încă de la lansarea de luna trecută.

”Este pentru mine o invitație onorantă, având în vedere ecourile extraordinare, atât pe piața internă, cât și in plan nternațional, ale ultimei mele expoziții de la Castelul Bran", a declarat cu această ocazie designerul român Liliana Țuroiu, subliniind că noile magazine oferă vizitatorilor produse unice, autentice și amintiri speciale.
Află toate noutăţile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca şi de pe pagina facebook.com/LilianaTuroiu Studio - Official

Sursa: comunicat de presa

1 comments:

Write comments
Butterfly
AUTHOR
22 iulie 2016 la 15:23 delete

Sunt foarte frumoase camasile, sper sa aiba succesul pe care il merita :)

Reply
avatar