Invata sa fii om inainte de a scrie pe un blog

23:01:00 2 Comments A+ a-


Blogosfera a dat unora senzatia ca poti intra pe o platforma online ca sa scoti veninul tot si sa il expui cat mai pe larg. Se injura gratuit. Pur si simplu. Pe online poti sa iti bati joc. Pe online poti sa minti. Pe online poti sa iti ridici ironia la grad de ghilotina. Pe online poti sa te dai mai special decat esti si sa te autoproclami erou, martir sau superman. Am scris superman intentionat cu "s" mic.


Darul de a scrie si de ne exprima prin scris e ceva aproape sfant. Adica nu ai voie sa scuipi pe treaba asta, daca ma intelegi. Da, tu cel care pe blogul tau nu faci decat sa iti scoti secretiile diverse pe care mintea nu ti le mai poate digera. Mai bine du-te la biserica sau la un psihiatru daca simti ca productia de venin creste atat de mult incat simti nevoia sa o scuipi.



Introducerea mea e cat se poate de directa. Si sa nu imi spuneti ca nu cunoasteti macar cateva exemplare de bloggeri care si-au gasit in online un spatiu unde pot face mocirla.... uita insa ca sunt intr-un spatiu public si ca oamenii care se intampla sa ajunga pe blogurile lor raman cu textele acelea infecte intiparite intr-un colt al memoriei. Pentru ca se intampla sa ajungi din greseala. Este exact feeling-ul pe care il ai cand mergi linistita si ca o doamna sau relaxat ca un domn pe Calea Victoriei, chiar pe langa o cladire istorica, si calci cu pantoful in niste excremente de caine. Senzatia aceea de cateva secunde e scabroasa, e oribila, te incurca, nu intelegi ce cauta mizeria aia acolo si nu intelegi de ce nu ti-a trecut prin cap sa te uiti bine pe unde calci, iti strica toata plimbarea... da, nu ti-ar trece prin cap ca pe Calea Victoriei poti calca intr-un rahat de caine. Asa cum nu iti poti imagina ca Google sau alta chestie online te pot duce intr-un spatiu unde cica cineva scrie din pasiune si.... dai peste o mare mocirla de cuvinte. 

Unii spun sa nu ii bagam in seama, ca trebuie sa traiasca si ei, sa faca un trafic, sa primeasca bani pe banere, afiliere si ce or mai primi, sa duca la copii o paine acasa. Ce fel de paine e asta? Ca scrii urat despre ceilalti? Ca ataci? Asta nu se mai numeste blogging se numeste altceva si nu mai spun mai mult pentru ca poate mai sunt si copii care citesc acest blog.

Una peste alta, cred ca e momentul sa incepem sa mai facem curat prin blogosfera, tare ne-ar ajuta o legislatie si tare ne-ar ajuta ca marii influenceri sa ii puna putin la punct pe cei care isi varsa veninul pe blog.

Si fii om inainte sa te apuci sa scrii pe un blog.

2 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
3 iulie 2016 la 17:32 delete

Nu numai de anumite bloguri se vorbeste urat sunt si anumite pagini de FB care au un limbaj de mahala.

Reply
avatar
9 iulie 2016 la 11:06 delete

Asa-i , pacat ca exista asa ceva.

Reply
avatar