Dino Parc Rasnov, parc de distractii pentru vacanta si nu numai

16:39:00 0 Comments A+ a-


De curand am reusit si noi sa ajungem la Dino Parc si m-am gandit sa va povestesc putin despre experienta de acolo, mai ales ca este vacanta si cautam locuri noi unde sa ii ducem pe cei mici.

Parcul este situat in Rasnov, in acelasi loc unde este si Cetatea Rasnov. Cand ajungeti acolo, e o parcare destul de mare unde va puteti lasa masina, totusi sambata dimineata cand am ajuns noi era neincapatoare si am gasit mai greu un loc. La cetate si spre parc se poate urca pe jos, pana la parc e putin de mers, totusi va recomand sa luati trenuletul, costa 5 lei dus-intors si puteti astfel sa profitati sa mergeti si pana sus la Cetate. Biletul va acopera tot drumul si pastrand bonul, puteti eventual sa urcati pana sus la Cetate, apoi sa luati urmatorul trenulet si sa coborati la parc, cum vreti si in ce ordine vi se pare ok. Tinand cont ca e si vara, copiii vor in brate daca obosesc, e bine de folosit trenuletul mai ales la urcare. Nu este permis accesul cu masina personala la parc si nici spre Cetate.

La Dino Parc intrarea costa 28 de lei pentru un adult, 22 de lei pentru copii si este gratis pentru copiii sub 3 ani. Programul este Luni, Marti, Miercuri si Joi 10-18, Vineri si Sambata 10-20 si Duminica 10-19. Inauntru puteti sta cat doriti si sunt conditii foarte civilizate de joaca, toalete, spatii de relaxare, de joaca, banci, casute, aleile sunt bine delimitate, mici muzee sa zic asa care va mai ajuta sa mai vorbiti cu cei mici si despre altceva decat dinozauri. Dinozauri expusi sunt peste tot, cu cartoline pe care sunt descrise diverse chestii interesante, o sa aveti ce invata.






Noi am fost la Dino Parc pentru ca am observat ca gradinitele tot fac excursii acolo, nu am vrut sa mergem cu gradinita, am preferat sa il ducem noi pe cel mic ca sa se poata bucura de tot ce e acolo si sa vedem si noi cum e.

In Dino Parc gasiti si cafenea, restaurant, un mic magazin cu suveniruri. Totodata orice suc este minim 5 lei, o cutie mica de popcorn e 5 lei, preturile sunt ca de restaurant sa zic asa, e bine sa va pregatiti un buget de 300 de lei, daca sunteti 2 parinti si un copil si sa va simtiti confortabil. Ma refer sa aveti ceva si pentru jucarii, ma gandesc ca nu o sa puteti pleca fara sa cumparati macar un magnet de frigider sau un dinozaur de cauciuc. Preturile incep de pe la vreo 10 lei, insa de 10 puteti lua o chestie micuta. Daca vreti un dinozaur mai maricel de plastic sau de plus, sa va pregatiti de minim 40 de lei. E bine totusi ca sticle de apa sa va luati voi de la supermarket de dinainte si eventual ceva biscuiti/covrigei ca sa nu fiti nevoiti sa tot scoateti 5 - 10 lei pentru fiecare snack. Dar, chiar repet, totul e bine organizat, civilizat, sunt multe banci, in cladirea de la intrare sunt chiar si canapele, toaletele sunt mari, aerisite, curate, cu tot ce trebuie, adica la capitolul acesta nu este nici un stres. Pana la urma confortul costa.

Per total am tras noi o concluzie: e un loc intr-adevar super, chiar ne bucuram ca cineva s-a gandit sa faca asa ceva acolo, dar costa niste bani o zi de mers acolo si nu as spune ca este foarte accesibil. Gen nu e hai sa mergem in fiecare weekend acolo. Din Bucuresti se ajunge relativ usor, daca plecati intr-o zi cand DN1 nu e aglomerat, de la Predeal faceti stanga si ajungeti foarte repede la parc. Noi am preferat sa plecam sambata dimineata, cand de obicei nu mai e asa trafic, comparativ cu o dupa-amiaza de vineri cand toata lumea pleaca buluc din Bucuresti spre Valea Prahovei. Totusi in Comarnic si Busteni, ca de obicei, se formeaza cozi in trafic, dar au fost rapide si nu ne-au deranjat prea mult.

Noi vom mai merge pentru ca totusi comparativ cu alte lucruri pe care le poti face cu un copil in vacanta am zis ca la Dino Parc chiar este loc sa se distreze si sa isi consume energia, fara sa stai atent sa nu treaca vreo masina, sa nu apara ceva aiurea. Sunt multi angajati care stau atenti la ce se intampla, bineinteles asta nu inlocuieste atentia ta ca si parinte, dar ai o senzatie de confort mai mare fata de cum ai avea intr-un parc obisnuit sau fata de a-l lasa sa se joace pe o plaja. Am pus in balanta o iesire de weekend la mare versus o iesire la Dino Parc si imprejurimi, mai bine la Dino Parc.

Nu e un articol scris gen colaborare, mie mi-a placut acolo si am zis ca poate ar fi util pentru orice cuplu cu copii si care mai vrea si altceva decat clasicele locuri de joaca.