Campania ”Si tu iubesti sa citesti” continua

00:01:00 0 Comments A+ a-Biblioteca din Sun Plaza ramane deschisa pana la finalul lunii august. Aceasta este singura biblioteca din Bucuresti unde cititorii nu au nevoie de abonament, nu trebuie sa plateasca nicio taxa si de unde pot lua pur si simplu carti acasa. Biblioteca, parte din campania de CSR Si tu iubesti sa citesti”, a fost gandita initial ca proiect pe parcursul lunii iulie. Datorita interesului in crestere aratat de cititori, spatiul va ramane si in august la dispozitia celor care vor sa citeasca, sa aduca sau sa ia acasa carti din biblioteca.
In acest moment, cateva sute de volume au fost donate deja Centrului Solwodi (adapost pentru femeile aflate in situatii dificile) si Casei Ioana (ONG care se ocupa cu victimele violentei domestice si familiile fara adapost).


Cititorii sunt incurajati in continuare sa aduca de acasa o carte si sa ia alta la schimb, dar pot la fel de bine sa ia mai multe carti decat aduc sau pur si simplu sa se opreasca in spatiul linistit al bibliotecii si sa citeasca ce isi doresc, intre doua sesiuni de cumparaturi.
Biblioteca s-a deschis cu un numar de 1500 de volume pentru copii si adulti, obtinute cu ajutorul partenerilor Adevarul, Gazeta Sporturilor, Cora si Librarium. De la inceputul proiectului si pana in prezent, din circuitul de carti de pe raft dispar zilnic zeci de titluri si apar altele, aduse de clientii aflati in trecere in centrul comercial. In plus, angajatii Cora si Agerpres au strans din proprie initiativa carti din colectia personala si le-au donat Bibliotecii Sun Plaza.
Campania de CSR are si o componenta de lecturi publice pentru copii, in zilele de sambata. Saptamana aceasta, pe 30 iulie, de la ora 11.00, respectiv 12.00, vor citi copiilor Marian Ralea si Mihai Gainusa de la www.7radio.ro.Pana in prezent, s-au implicat in proiect, prin mediatizare si lecturi in zilele de sambata, persoane publice si bloggeri, precum: Razvan Popescu si Flick de la Radio ZU, Dana Nalbaru, Jojo, Gabriela Maalouf: http://familie-implinita.ro/blog, Ioana Marinescu: http://pisicapesarma.ro/, Raluca Loteanu: http://ralucaloteanu.ro/, Robert Diaconeasa: http://daddycool.ro/, Ana Maria Mitrus: http://meseriadeparinte.ro/, Lucia Radu-Simota: https://mamicaautentica.wordpress.com/, Luminita Malanca: https://tusibebe.wordpress.com/, Lavinia Peter: www.mamicidepici.ro, Dana Dobrescu: http://www.modernmother.ro/, Claudia Stirbei: http://www.wowmom.ro/,  Ana Maria Tatucu – www.anamariatatucu.com , Cristina Ologeanu: http://blogulmamei.ro/, Emilia Ilie: http://emilia-ilie.ro/, Florina Badea: www.florinabadea.ro – blog de viata sanatoasa.

Biblioteca Sun Plaza este amenajata intr-un spatiu special dedicat, aflat la parter, langa intrarea principala.
Campania de responsabilitate sociala ”Si tu iubesti sa citesti” incurajeaza lectura in familie.
Partenerii media ai proiectului ”Si tu iubesti sa citesti” sunt www.copilul.ro, www.rol.ro, www.bookblog.ro .M-am bucurat sa sustin acest proiect, mai ales ca m-a ajutat si pe mine personal sa imi reamintesc cat de mult imi placea sa citesc. Ce pot sa spun ca si experienta personala este ca in Romania proiectele culturale nu sunt suficient de sustinute, va spun sincer ca ma asteptam sa vad mai multe share-uri atunci cand am anuntat aceasta actiune, sa vad pe cineva dintre voi acolo, prezent la Sun Plaza, atunci cand am fost sa citesc impreuna cu cei mici. 
Daca treceti prin Sun Plaza, donati o carte la Biblioteca de acolo, este in zona cafenelei Brioche Doree si vis-a-vis de Douglas.