Frica de dentist

19:50:00 3 Comments A+ a-


Frica de dentist apare la cel putin 80% dintre oameni, acest lucru facandu-i sa amane extrem de mult tratarea problemelor dentare. Iar aceasta este doar una dintre fricile pe care oamenii le experimenteaza si care ii impiedica de multe ori sa actioneze intr-un sens care le-ar putea fi benefic. 
Pornind de la aceasta idee, clinica Dental One a reunit in cadrul unui eveniment de presa, trei speakeri care au vorbit despre cele mai comune frici ale oamenilor, despre modurile in care acestea pot fi depasite si au impartasit cu jurnalistii prezenti experientele lor personale.

Desi in 2012 a reusit o performanta extraordinara si a intrat in Guinness Book dupa ce a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente, Andrei Rosu, sportiv de anduranta, marturiseste ca inca se confrunta cu frica de zbor: ” Chiar si dupa peste 100 de zboruri in ultimii 6 ani, imi este la fel de frica, dar nu las asta sa stea in calea obiectivelor mele. De cele mai multe ori, temerile sunt irationale. Avem de ales intre a fugi de ele sau a trai cu ele.”

Frica este o emotie care ne protejeaza de amenintarile exterioare in anumite situatii, insa daca o lasam sa puna stapanire pe noi, poate ajunge o piedica in calea dezvoltarii noastre. Orice frica poate fi insa depasita, sustine Irina Kuhlmann, Life & business coach, care la randul sau s-a confruntat cu un sentiment puternic de frica intr-o perioada in care a avut serioase probleme de sanatate: ”Este important sa  intelegem mecanismul de aparitie a fricilor, sa nu ne identificam cu ele. Sa intelegem ca sunt doar stari emotionale create de imaginatie, pentru ca frica apare intotdeauna pentru ceva ce ar putea sa se intample in viitor. Este important sa ne ancoram in prezent. Efortul fizic - cum ar fi alergarea, ridicarea de greutati - ajuta pentru ca iti schimba starea psihica pe moment si vezi lucrurile altfel. Cred insa ca cea mai buna metoda este sa faci acel ceva de care ti-e frica. Dincolo de asta vei gasi mari satisfactii si o stare de eliberare.”



De aceeasi parere este si Corina Samfir, Co-fondator si General Manager Dental One, care considera ca frica poate fi invinsa trecand la actiune. ”Cea mai mare frica a mea a fost sa-i dezamagesc pe partenerii mei si sa nu reusesc sa obtin tot ceea ce ne-am propus. Consider ca putem depasi frica doar trecand la actiune. Atunci cand alegem sa facem lucruri chiar daca ne este frica, aceasta emotie va trece sau se va diminua incet, incet.”, a declarat Corina Samfir.


De la frica la curaj este de multe ori un singur pas de facut, iar a face acest pas ne poate aduce satisfactii extraordinare. Totul porneste de la decizia de a ne asuma responsabilitatea pentru ceea ce se intampla sau ne propunem sa se intample in viata noastra, considera Andrei Rosu.  El va realiza si un material video cu un speech motivational pentru pacientii Dental One, care va rula pe LCD-urile din clinica in perioada urmatoare, in toate cabinetele. 
”Curajul pentru mine inseamna sa-ti propui sa faci lucruri pe care nu le-ai mai facut si nici nu ai de unde sa inveti cum sa le faci, care presupun si o mare doza de risc.”, sustine Corina Samfir. 

Pentru ca intelege mecanismele din spatele aparitiei fricilor si doreste sa insufle curaj tuturor pacientilor care se confrunta cu frica de dentist, echipa Dental One pune la dispozitia acestora servicii de consultanta pentru cazuri dificile (implanturi, fatete sau extractii). Consultanta este realizata gratuit de catre Irina Kuhlmann, specializata in life & business coaching, coaching cu NLP si executive coaching. 

De asemenea, in cazul procedurilor dificile, cum ar fi cele de implantologie sau interventiile chirurgicale, se recurge la sedarea intravenoasa, realizata de medicul anestezist. Astfel, pacientul experimenteaza o stare de bine in timpul interventiei, nu simte durerea si nu memoreaza actul medical, fiind ferit de eventualele traume provocate de durere.  
Mai multe detalii: http://www.dentalonecenter.com/

Sursa: Comunicat de presa

3 comments

Write comments
14 aprilie 2016 la 08:43 delete

arata excelent! Mie nu mi-a fost frica deloc de dentins si nici de injectii, ba chiar mergeam fara grija. Asta pana cand am nimerit la cineva acu 2 ani si de atunci am o teama de dentisti...Acu am descoperit pe cineva cu mana usoara si sper sa imi treaca "frica" asta :)) te pup

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
14 aprilie 2016 la 10:16 delete

Mie nu imi este frica de dentist si de manopera pe care o face ci de zgomotul sculelor cu care lucreaza.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
14 aprilie 2016 la 10:16 delete

Mie nu imi este frica de dentist si de manopera pe care o face ci de zgomotul sculelor cu care lucreaza.

Reply
avatar